Колишній дитина чорнороб заробляє мільйони випічки тортів


Опубликованно 07.09.2017 10:26

Колишній дитина чорнороб заробляє мільйони випічки тортів

Вона є мульти-мільйонер, засновник одного з найпопулярніших в Бразилії мережі магазинів торт, але немає нічого солодкого про початок її життя.

Зараз 51, Cleusa Марія не мали можливості бути дитиною.

Коли їй було дев\'ять років, вона була набагато більш знайомі з сапками і граблями, ніж з ляльками.

Вона була дорослою рутини, допомагаючи батькові кожен день на невеликій фермі, яку вони орендували в сільській місцевості штату Сан-Паулу в Південно-Східній Бразилії.

Це було, поки її батько загинув в автомобільній аварії в 1978 році, коли їй було 12 років.

"Ось коли я дізнався, що те, що було погано, могло бути і гірше," Cleusa говорить.

Її мати раптом батько-одинак з 10 дітьми доглядати, і дуже мало грошей, вони всі повинні були переїхати в будинок бабусі Cleusa.

"Моя мати і я були [тепер] годувальників", - говорить Cleusa озираючись назад. "Я відчував, що це була моя відповідальність, щоб допомогти мамі ростити своїх дев\'яти [молодший братів і сестер."

Гетті Зображень

А так, вона і її мама, обидві стали робочих місцях, різання цукрового очерету з мачете на фермах в їх складі держави Сан-Паулу. Їх 10-годинні зміни кожен день до сходу сонця.

Перенесемося в 2017 і Cleusa тепер життя уявити свого колишнього підлітка, який працював різноробочим на фермі протягом п\'яти років.

Замість того, щоб орати на полях Бразилії під палючим сонцем, вона сьогодні саморобний бос Sodie Doces, ланцюг торта магазинах з 300 точок по всій Бразилії, а річний оборот становить понад 200 млн реалів ($63 м; ?49м).

Шлях до Doces Sodie почалася, коли 17-річний Cleusa вирішив, що вона не збирається провести залишок свого життя, працюючи в полях. Замість цього вона збиралася грати на повністю змінюють її життя.

Так вона покинула село і переїхала в місто Сан-Паулу, найбільшого в Бразилії, де вона стала служницею.

Гетті Зображень

Це був зовсім новий світ, але це було нелегко. Cleusa довелося жити в будинку свого роботодавця, і тільки два вихідних дні кожен місяць. І всі її заробітної плати був спрямований на її матір, яка раніше працював на фермах.

"Я перейшов від однієї крайності до іншої", - говорить Cleusa. "Я залишив двох-кімнатна будинок, щоб жити з багатої родини. Було дев\'ять слуг для трьох осіб.

"Але що життя вивели нонконформіст в мені. Я сказав собі, \'чому я повинен їсти іншу їжу для сім\'ї? Чому я повинен набивати свої окуляри, поки вони їли?\'."

Незабаром вона вирішила знову налагодити інший шлях для себе, записуючись на курси освіти для дорослих, щоб отримати освіту, вона упустила в дитинстві, і влаштовуючись на роботу в якості секретаря.

Але і бажання бути ближче до її матері, вона вирішила повернутися в свою частину штату Сан-Паулу і почав працювати на заводі, який зробив привіт-Fi обладнання.

Wainberg Рафаель

Потім, в 1995 році вона отримала незвичайне прохання дружина її боса, що б змінити своє життя - вона хотіла Cleusa спекти 35кг торт.

"Дружина мого боса раніше продавали торти, але в той день вона зламала ногу, каже Cleusa. "Я поняття не мав, як спекти, але вона дала мені всі інструкції і все вийшло."

Дружина її боса був дуже задоволений результатом і наполягав на тому, що Cleusa був подарунок, який не міг бути проігнорований.

Вона купила Cleusa міксер і знайшли більше своїх клієнтів.

Тоді Cleusa був розлучений з маленькою донькою, працювала вдень на фабриці і проводить вечори для випічки.

Через два роки, вона звільнилася з роботи і, з допомогою одного з її братів відкрили невеликий магазин, який вона назвала Doces Sensacoes, що означає солодкі речі англійською мовою.

Наступні роки були сповнені напруженої роботи, але протягом десятиліття Cleusa належать чотири кондитерські.

В черговий раз, хтось вважає, що вона могла б зробити більше. Один з її клієнтів наполягав на тому, що її компанія повинна розширюватися за рахунок продажу франшизи.

"Я поняття не мала, що таке франшиза", - говорить Cleusa. "Але цей клієнт наполягав, говорячи про неї цілий рік.

"Тому я взяв курс у Сан-Паулу, щоб зрозуміти бізнес-модель, і вирішив стати франчайзером. Що клієнт став нашим першим франчайзі, і менш ніж за два роки у нас було більше 50 нових магазинів."

Додаткові функції боса, який щотижня профіль інший лідер бізнесу з усього світу:

А-рівень відмов, який став мульти-мільйонером

Ресторатор, який ставить гостинність понад їжі

Як укус краси будує всі природні помади бізнесу

Мільйонера боса, який визнає, що він мав багато удачі

Після відкриття її 74-й франшизи, Cleusa вдарив каменем спотикання, коли вона дізналася, що її назва компанії, Doces Sensacoes, вже був зареєстрований харчовий гігант Нестле.

Вона говорить: "Це буде бій я не міг перемогти. Я чотири місяці провів без сну, намагаючись з\'ясувати, що робити".

Замість того, щоб зберегти ім\'я Sensacoes Doces, вона придумала нове прізвисько фірми - Doces Sodie (солодкий Sodie) - шляхом змішування імена своїх дітей, Софія і Дієго.

Після цього, Cleusa надіслали нові логотипи до всіх своїх франчайзі, і заплатив за будь-яких змін з власної кишені.

В результаті, Doces Sodie не отримав прибуток протягом наступних чотирьох років, але фірма "зберіг свій авторитет і не закрив один магазин", - говорить вона.

Wainberg Рафаель

Через два десятиліття після відкриття першого магазину, Cleusa тепер має 300 магазинів в 13 державах в Бразилії. Ціни на торти в діапазоні від близько 43 реалів (?10.30) до 74 реалів.

Відкрити Doces Sodie розетки, франчайзі повинен інвестувати близько 400 000 реалів, і кожен магазин наймає до 15 осіб.

За словами Луїса Енріке Stockler, експерт по бразильському франчайзингового сектора, Doces Sodie вже "пройшов усі випробування ринку" кинули свій шлях.

Cleusa каже: "У мене було дві мрії у життя. Перший з них був взяти мою матір від полів цукрового очерету, і друге було те, що мої діти ніколи не в кінцевому підсумку робить цю роботу.

"Я боявся, коли ми почали рости так швидко, що я не володію достатнім досвідом і можуть втратити гроші, які я вклав.

"Але в якийсь момент я зрозумів, що все йшло добре, і що я повинна бути вдячна, що так далеко."



Категория: Финансы