Це \'вбивця робот\' війна ближче, ніж ми думаємо?


Опубликованно 08.09.2017 04:13

Це \'вбивця робот\' війна ближче, ніж ми думаємо?

Гетті Зображень

Понад 100 провідних світових експертів робототехніки написав нещодавно листа в ООН, закликаючи до заборони на розробку "роботів-вбивць" і попередження про нову гонку озброєнь. Але їх побоювання дійсно виправдані?

Цілі полки безпілотних танків, безпілотників, які зможуть побачити бойовик в натовпі цивільних осіб; і зброю контролюється комп\'ютеризованої "мізки", які навчаються, як і ми, серед "розумних" технологій, розв\'язаної з допомогою зброї багато вважають, набуває зараз в "третьої революції у військовій справі".

"В кожній області полі бою - в повітрі, на морі, під водою або на землі, - військові у всьому світі зараз демонструє прототип автономного зброї", - говорить Тобі Уолш, професор штучного інтелекту в Сіднеї, Новий Південний Уельс Університет.

"Нові технології, як глибоке навчання допомагають керувати цієї революції. Технологічному просторі явно попереду, а військові грають в догонялки."

Концерн "Калашников"

Одна з них повідомила прорив, давши вбивця машина противники безсонні ночі-це "нейронна мережа Калашникова" бойовий модуль.

Він оснащений 7,62-мм кулеметом і камерою, прикріпленою до комп\'ютерної системи, що її претензія виробники можуть зробити свої власні рішення таргетинг без контролю людини.Льотчик-винищувач А. в. виграє в бойовій симуляції

За даними Російського державного інформаційного агентства ТАСС він використовує "нейромережеві технології, які дозволяють йому визначати цілі і приймати рішення".

На відміну від звичайного комп\'ютера, який використовує попередньо запрограмованими інструкціями для вирішення певного, але обмеженого діапазону передбачуваних можливостей, нейронна мережа призначена для вилучення уроків з попередніх прикладів, то пристосовуватися до обставин, він, можливо, не стикалися раніше.

Концерн "Калашников"

І саме ця здатність приймати власні рішення, що викликає занепокоєння багатьох.

"Якщо зброя з допомогою нейронних мереж і просунутий штучний інтелект, тоді і не обов\'язково знати, на якій підставі вони прийняли рішення атакувати - і це дуже небезпечно", - говорить Андрій Nanson, головний технічний директор спеціаліст оборони Ультра Електроніка.

Але він як і раніше скептично про якісь претензії виробники зброї роблять.

Автоматизовані системи оборони вже може приймати рішення, засновані на аналізі загроза - форма, Розмір, швидкість і траєкторію ракету входять, наприклад - і вибрати відповідний відповідь набагато швидше, ніж люди.

Але що відбувається, коли такі системи стикаються, що вони не мають досвіду, але ще дана свобода діяти за допомогою "найкраще припущення" підхід?

Помилки можуть бути катастрофічними - вбивство безневинних цивільних осіб; знищення невійськових об\'єктів; "вогонь по своїх" на своїй стороні.

Гетті Зображень

І це те, що багато експертів побоюються, що AI не стане занадто розумний - захопити світ, як суперкомп\'ютер Скайнет з Термінатора фільмів - але це дуже нерозумно.

"Поточні проблеми не з супер-інтелектуальні роботи, але з досить тупі, що не можуть гнучко розрізняти цивільні об\'єкти та військові цілі тільки в дуже вузько обмежених умовах", - говорить Ноел Шаркі, професор штучного інтелекту і робототехніки університету Шеффілда.

Незважаючи на ці проблеми, новітні продукти Калашникова не тільки автономної і напівавтономної зброї trialled в Росії.

Уран-9 є безпілотної наземної бойової машини і з кулеметом і 30-мм гарматою. Це можна управляти дистанційно на відстані до 10 км. Інша Технологія бізнесу Як твого віртуального " я "могла" жити " на після смерті Це кран і йти краще віддати на благодійність? Може привіт-res музика вразити правильну ноту? Кращі ліки, швидше: потенціал мА-харчування людини

І зменшувальне Платформа-М бойовий робот може похвалитися автоматичного наведення і може працювати в умовах екстремальної спеки та холоду.

Між тим Армата Т-14 "супер танк" автономна турель, що дизайнер стверджує, Терликов Андрій буде прокласти шлях для повністю автономного танка на полі бою.

Виробник "Уралвагонзавод" також не відповів на Бі-бі-сі прохання про інтерв\'ю, але проф Шаркі - хто є членом групи тиску кампанію, щоб зупинити роботів-вбивць - це wary свого потенціалу.

"Т-14 років випереджає Захід, і думка про тисячі автономний Т-14с сидячи на кордоні з Європою не подумати", - говорить він.

І це не тільки Росії розробки такої зброї.

Тобі Уолш

Минулого літа оборони США перспективних досліджень проекти агентства (DARPA), оснащених звичайним безпілотником з просунутим ІІ розроблений, щоб розрізняти мирних жителів і повстанців в ході випробування за репліку близькосхідної села в штаті Массачусетс.

І СГР-А1 Samsung за турелі, здатні стріляти самостійно, було розгорнуто вздовж південнокорейської стороні Демілітаризованої зони Кореї.

У Великобританії Таранис безпілотник - це приблизно розміром з Червону стрілку реактивний винищувач Хок - розробляється компанією ВАЕ Systems. Він призначений для виконання безлічі довгих відстанях зброю і будуть "елементи" повної автономії, каже БЕ.

В морі, в США морський автономний корабель-Мисливець призначений для роботи протягом тривалих періодів в море без єдиного члени екіпажу, і навіть керівництво саме І з порту.

Дарпа

Всі західні виробники озброєнь зв\'язався з Бі-бі-сі, в тому числі Фантомних робіт "Боїнг", "Нортроп Груммана", "Рейтеон", ВАЕ Systems, "Локхід Мартін" і "Дженерал дайнэмикс", відмовився співпрацювати з цією функцією, що можливо вказує на суперечливий характер цієї технології.

Але можуть автономні військові технології також використовуватися просто як підтримки військових операцій людини?

Роланд Зонненберг, керівник оборони консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers, каже, що імітація боротьби, організація, аналіз загроз і функцій бек-офісу є більш приземленими, але не менш важливі - аспекти війни роботів і ШІ може виконувати.

"Переваги, які ИИ може запропонувати тільки корисно, якщо вони можуть бути ефективно застосовані в реальному світі і можуть бути широко прийнятими, якщо компанії, споживачі і суспільство довіряти технологій і відповідально підходимо", - говорить він.

BAE системи

І деякі стверджують, що автономне зброя може насправді зменшити кількість людських жертв.

Але Елізабет Кінтана, старший науковий співробітник Королівського Інституту Об\'єднаних служб з питань оборони і безпеки, не згоден.

"Розгортання роботизованої системи може бути більш привабливим для політиків, тому що там буде менша кількість мішків для трупів додому.

"Я вважаю, що війна є суто людської діяльності і що якщо ви сперечаєтеся з відстані в іншу групу або країну, вони знайдуть спосіб, щоб образити вас у себе вдома, тому що це єдиний спосіб, яким вони можуть мстити".

Перспективи автономних систем озброєння мимоволі призводить до ескалації внутрішнього тероризму або кібер-війни-це, мабуть, ще одна причина, щоб ставитися до цієї нової технології з обережністю.Технології слідкуйте за бізнес-редактор Метью стіни в Twitter і Facebook Натисніть тут для отримання додаткової технології бізнес-функції



Категория: Финансы