iFixit: Essential Phone абсолютно не піддається ремонту


Опубликованно 18.09.2017 05:39

iFixit: Essential Phone абсолютно не піддається ремонту

Смартфони без рамок — це не тільки ефектний зовнішній вигляд, але і підвищений ризик пошкоджень при падіннях. Тому фахівцям iFixit особливо цікаво було оцінити ремонтопридатність Essential Phone, створеного під керівництвом «батька Android» Енді Рубіна. Вони навіть не підозрювали, що їх чекає.

Смартфони без рамок — це не тільки ефектний зовнішній вигляд, але і підвищений ризик пошкоджень при падіннях. Тому фахівцям iFixit особливо цікаво було оцінити ремонтопридатність Essential Phone, створеного під керівництвом «батька Android» Енді Рубіна. Вони навіть не підозрювали, що їх чекає. Холодний прийом

 

 

 

   

 

Розтин Essential Phone виявилося завданням не з простих. Прогріванням корпусу майстра iFixit нічого не домоглися, але змінивши тактику і заморозивши апарат з допомогою спеціального охолоджуючого складу, їм вдалося зняти задню кришку з кераміки. Відкрилася картина вражала своїм мінімалізмом — майже всі компоненти були приховані за внутрішньою металевою пластиною (про це можна було здогадатися, переглянувши анімацію складання смартфона на офіційному сайті виробника).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Настала черга дисплея, але в процесі його демонтажу сталася неприємність. Панель з незвичайним вирізом для фронтальної камери покрилася тріщинами і прийшла в непридатність, що робить ремонт практично неможливим, якщо тільки не потрібно замінити вже розбитий екран. А така необхідність може виникнути, оскільки відсутність звичного 3.5-мм роз'єму збільшує навантаження на USB Type-C. Мало того, що для заміни порту потрібно розібрати пристрій, він ще і впаяний безпосередньо в материнську плату. Усередині виявилися мікросхеми оперативної і флеш-пам'яті Samsung (під однією з них ховається процесор Snapdragon 835), а також розсип чіпів Qualcomm. Модуль фронтальної камери об'єднаний з динаміком для економії місця. Акумулятор ємністю 11.70 Вт·год (3040 маг) не приклеєний намертво, але, знову ж таки, дістатися до нього буде непросто. Сідай, кількість

Команда iFixit оцінила ремонтопридатність Essential Phone в один бал з десяти можливих, оскільки будь-яка спроба що-небудь полагодити з великою часткою ймовірності завдасть не менший шкоди (як мінімум, при використанні доступних більшості інструментів). Нечисленні приємні моменти начебто стандартних гвинтиків не сильно рятують ситуацію.

Свого часу iPhone 7 Plus отримав від iFixit сім балів, а флагмани корейського гіганта Samsung з вигнутими екранами поки зупинилися на четвірці.

Джерело: iFixit



Категория: Hi-Tech