Apple представила «нескінченний» iPhone X і оновлені iPhone 8/8 Plus


Опубликованно 20.09.2017 02:00

Apple представила «нескінченний» iPhone X і оновлені iPhone 8/8 Plus

В цьому році iPhone відзначив 10 років, а тому перша презентація Apple в новій штаб-квартирі компанії виявилася особливою подвійно. Головною інтригою вересневого заходу став безрамковий iPhone X (це «айфон тен», а не «екс»), представлений в компанії двох більш масових моделей iPhone 8 і iPhone 8 Plus. Всі тріо отримало захист від води та пилу.

В цьому році iPhone відзначив 10 років, а тому перша презентація Apple в новій штаб-квартирі компанії виявилася особливою подвійно. Головною інтригою вересневого заходу став безрамковий iPhone X (це «айфон тен», а не «екс»), представлений в компанії двох більш масових моделей iPhone 8 і iPhone 8 Plus. Всі тріо отримало захист від води й пилу за стандартом IP67. Що нового?

 

 

 

 

   

 

iPhone X отримав 5.8-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2436x1125 пікселів і мінімальними рамками — найбільший за всю історію iPhone, не дарма ж його назвали Super Retina. 3D Touch, HDR, майже нескінченна контрастність (1000000:1) — це теж про нього. Як і очікувалося, апарат втратив кнопки «Додому» і сканера відбитків пальців Touch ID. У верхній частині зроблено виріз для розмовного динаміка, фронтальної камери і пачки сенсорів, включаючи інфрачервону камеру. Вони використовуються для розблокування гаджета за допомогою нової функції розпізнавання осіб Face ID. Система впізнає господаря навіть у повній темряві, а нейронні мережі і машинне навчання роблять злом практично неможливим (один шанс на мільйон — фанати творчості Праттчета напружилися). Загалом, фотографії особи точно не пройдуть. Нові анімовані смайлики анимодзи в iMessage будуть копіювати емоції користувача на основі тривимірної моделі особи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Відсутність кнопки в iPhone X компенсують жести. У нижній частині екрана з'явилася горизонтальна лінія, потягнувши за яку можна повернутися на домашній екран. Якщо при цьому затримати палець в одному положенні, відкривається список останніх запущених додатків. В чутках повідомлялося, що частина звичних функцій візьме на себе кнопка живлення, наприклад, її утриманням можна швидко активувати голосовий асистент Siri. Поки можемо підтвердити тільки відображення карт Apple Pay по подвійному натисненню.

 

 

 

 

   

 

C iPhone 8 і iPhone 8 Plus все набагато простіше — апарати отримали IPS-екрани з діагоналлю 4.7 та 5.5 дюйма і технологією Touch 3D, як в попередньому поколінні. Втім, тепер вони стали ще кращими, а технологія True Tone підлаштовує колірну температуру під навколишнє освітлення. На місці і кнопка з Touch ID. Головним нововведенням стала міцна скляна задня панель. У всіх новинок металева тільки рамка (нержавіюча сталь iPhone X і алюміній в інших), що дозволило реалізувати бездротову зарядку стандарту Qi. В наступному році Apple випустить фірмову зарядку AirPower, а поки можна користуватися сторонніми.

Серцем смартфонів став новий шестиядерний процесор Apple A11 Bionic з двома потужними ядрами і четвіркою енергоефективних. Він на 30% могутніше за свого попередника, а при порівнянної продуктивності з A10 чіп споживає в два рази менше енергії. iPhone 8 і 8 Plus випускаються у варіантах на 64 ГБ та 256 ГБ, як, втім, і iPhone X — Take that, Brikk. Новинки працюють на дві години більше iPhone 7. Камери

Подвійна камера iPhone 8 Plus отримала нові 12-мегапіксельні модулі з апертурою f/1.8 (широкий кут) і f/2.8 (телефото). У iPhone 8 задня камера ще одна, але вже з оптичною стабілізацією. Сенсори захоплюють на 83% більше світла, а значить, при поганому освітленні смартфони будуть знімати ще краще. З'явилася підтримка запису 4K-відео з частотою 60 кадрів в секунду, уповільнена зйомка — 240 кадрів в секунду при Full HD.

Подвійна камера iPhone X — розташована вертикально. Обидва 12-мегапіксельних модуля основної камери оснащені системою оптичної стабілізації, а у спалаху цілих чотири світлодіода. Портретний режим підтримується навіть при зйомці на фронтальну камеру, про яку особливо не згадували. Тому що у всіх смартфонів вона все ще на 7 мегапікселів. Скільки коштує?

На ключових ринках продажу iPhone 8 і iPhone 8 Plus почнуться 22 вересня (попереднє замовлення з 15 вересня). Ціни — від $700 і $800 відповідно. iPhone X доведеться чекати до 3 листопада і викласти не менше $1000. Коли з'явиться у нас?

Початок продажів в Україні заплановано в жовтні, інтернет-магазин Алло вже відкрила передзамовлення на Apple iPhone 8, iPhone 8 plus і iPhone X. Офіційні ціни поки не оголошені.



Категория: Hi-Tech