IFA 2017: флагман Sony Xperia XZ1 і зменшений Xperia XZ1 Compact


Опубликованно 22.09.2017 04:39

IFA 2017: флагман Sony Xperia XZ1 і зменшений Xperia XZ1 Compact

Як і очікувалося, Sony привезла на IFA 2017 новий флагманський Xperia XZ1 і його міні-версію Xperia XZ1 Compact. Обидві моделі отримали топові характеристики, але японська компанія наполегливо ігнорує тренд мінімізації рамок.

Як і очікувалося, Sony привезла на IFA 2017 новий флагманський Xperia XZ1 і його міні-версію Xperia XZ1 Compact. Обидві моделі отримали топові характеристики, але японська компанія наполегливо ігнорує тренд мінімізації рамок. Що нового?

Sony трохи освіжила дизайн Xperia XZ1 — задня панель і бічні грані смартфона зроблені з цілісного шматка алюмінію з плавним переходом. Смартфон отримав 5.2-дюймовий Full HD дисплей з підтримкою HDR і захисним склом Gorilla Glass 5, флагманський процесор Snapdragon 835, 4 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам'яті плюс слот для карток microSD. Над екраном розташувалася лицьова 13-мегапіксельна камера.

Як і у попередньої моделі Xperia XZs, основна 19-мегапіксельна камера MotionEye з вбудованим чіпом пам'яттю і вміє записувати відео на частоті 960 кадрів з пониженням дозволу HD. З нових фішок — слідкуючий автофокус в режимі серійної зйомки, що вперше з'явився на смартфонах. Також розробники додали функцію 3D-сканування об'єктів (є різні режими, наприклад, «голова» або «їжа»), а створені тривимірні моделі можна надрукувати на 3D-принтері або відправляти в соцмережі.

Смартфон захищений від води й пилу за стандартом IP68, ємність акумулятора становить усього 2700 маг. Для заряджання використовується порт USB Type-C. Сканер відбитків пальців кнопки живлення. Фронтальні стереодинаміки теж нікуди не поділися. Є NFC, двохдіапазонний, Wi-Fi і Bluetooth 5.0. При габаритах 147x74.3x7.4 мм апарат важить 155 грам. Sony Xperia XZ1 випускається в чорному, сріблястому, синьому і рожевому кольорах. Смартфони працюють під управлінням новітньої ОС Android 8.0 Oreo (хоча якщо компанія не відновила оболонку, це буде помітно не відразу). А що з міні-флагманом?

 

 

   

 

Sony Xperia XZ1 Compact витриманий в тому ж стилі, але сам корпус пластиковий. 4.6-дюймовий HD-дисплей не підтримує HDR, а ось апаратна начинка ідентична: Snapdragon 835, 4 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам'яті з можливістю розширення. Смартфон захищений від води й пилу за стандартом IP68, від старшого брата апарат отримав основну 19-мегапіксельну камеру з усіма можливостями, зате фронтальний модуль тут інший — 8-мегапіксельна камера з кутом огляду 120 градусів відмінно підходить для групових селфи. Новинка помітно товщі (9.3 мм), а ємність акумулятора становить все ті ж 2700 маг. Доступно чотири кольори. Коли чекати?

У США Sony Xperia XZ1 надійде в продаж 19 вересня за ціною $700, а Xperia XZ1 Compact з'явиться 4 жовтня і буде коштувати $600. З урахуванням падіння ціни на топові моделі першої половини року, включаючи Samsung Galaxy S8, Xperia XZ1 зацікавить хіба що фанатів компанії або людей, які захоплюються відеозйомкою. Xperia XZ1 Compact пощастило більше, так як міні-флагмани сьогодні в меншості. Йому б ще й цінник хоча б на $100 нижче.



Категория: Hi-Tech