Додаток Ліверпуль, який обходить банки


Опубликованно 24.09.2017 02:52

Додаток Ліверпуль, який обходить банки

Ізраїльська компанія під назвою Мон запустила місцеву цифрову валюту в "Ліверпуль", який покликаний оживити місцеву економіку шляхом вирізання банки. Буде він добитися більшого, ніж паперовий місцевої валюти? Щоб дізнатися, Дуга шо пішов за грошовий слід.

Великі мережі, як Starbucks, Коста або Макдональдс, не повинні застосовуватися. Це нова цифрова Валюта, відома як Мон та місцевих фунтів Ліверпуль, тільки локально володіє і управляє бізнесом. Ідея в тому, щоб заохочувати людей, щоб підтримати місцеву економіку.

Місцевої валюти широко поширені по всьому світу - більше 10 в Великобританії. Їх ідея полягає в тому, що якщо ви витрачаєте гроші з однієї з місцевих компаній замість великого ланцюга, більше грошей буде продовжувати циркулювати локально. Це не буде висмоктана з вашої громади в зарубіжних штаб-квартирі компанії, або бути виплачені акціонерам.

Але ці валюти рідко залучити достатню кількість користувачів, щоб мати реальний економічний ефект. Мон може бути по-іншому?

А також будучи чисто цифровий - працює на смартфон додаток - воно управляється добре фінансована технологія компанії, яка спеціалізується на криптовалюте. У багатьох інших випадках, місцеві валюти управляються невеликий ресурс-заморили команда Ентузіастів і добровольців.

Я пішов, щоб побачити, хто насправді за допомогою цієї нової валюти, а чоловік, купуючи своїй щотижневій ковбаски до помічника мера Ліверпуля.Замовник

Гурман Ян Расмуссен є одним з 17,000 Liverpudlians, які підписалися на використання Мон. Я зустрічаю його в магазині під назвою сайт delifonseca, де він купує сосиски.

"Я вірю у місцевого бізнесу, так що я хотів би сприяти тому, що вони роблять через мій витрата. Один робить етичні рішення кожен день в магазини і я вибираю, щоб купити локально, тому що вони мають тенденцію бути більш конкретним про те, де вони отримують свою їжу. Вони прагнуть бути кращими роботодавцями та повторно інвестують в співтовариство".

Додаток є простим у використанні, він говорить, що одна з речей, яка робить його привабливим.

Але місцевих валютах звернутися до Лео з іншої причини.

"Після фінансового краху 2008 року, підприємства мають абсолютно розлюбили банківської системи і зрозуміли, як згубно це може бути. Це добре, якщо місцеві підприємства можуть обійти незручності банків, які не розуміють їх".

Коли Ієн платить за свої ковбаси на касі, то операція здійснюється виключно через додаток, без залучення банку.

Ян був купити його Мон фунтів з нормальним британських фунтів з його банківського рахунку. Вони коштують рівно стільки ж.

На даний момент, безкоштовні ?5 пропонується знову прийняті і 10% додається кожен раз, коли гроші платяться. Це фінансується Мон, у прагненні отримати більше людей, як Ян приєднатися.

Мон має багато венчурного капіталу позаду нього, і інвестори зацікавлені, щоб побачити його захопити частку ринку, як ?ber або сайт deliveroo.Власник бізнесу

Кендіс Фонсека працює магазин, де Ян купив його ковбасити. Це один з більш ніж 100 підприємств, які беруть місцеву цифрову валюту.

"Ліверпуль має дуже сильне почуття ідентичності і в цьому глобалізованому час люди все більше усвідомлюють своїх населених пунктах", - говорить вона.

"У нас є клієнти, які не ношу гаманці, це неминуче, що Валюта стане по телефону.

"Це і для нас дешевше. Клієнти можуть не отримати свою голову навколо того, скільки ми платимо за банківські послуги. Навіть покласти гроші в банк як бізнес, ми повинні платити. Ідея [з Мон] тримати гроші течуть локально. Ми хочемо дати співробітникам можливість взяти Мон як частину їх заробітної плати в кінцевому підсумку".

Зазвичай підприємства платять за кожний раз, коли клієнт використовує дебетову карту (близько 0,5-1%) або кредитною карткою (близько 1-2%).

Операцію в Мон несе нульовий заряд для бізнесу.

Проте, кожного разу, коли хто-небудь конвертує Мон повернутися до нормального фунти Великобританії - переведення в готівку, як відомо - вони платять 1,5% комісія. Це як Мон робить гроші.

"Якщо Ви платите інший бізнес [в Мон], то ти нічого не платиш, це найдешевший спосіб брати гроші в такому випадку. Ми нічого не переведення в готівку. Так ми платимо постачальникам, як цукор і Лайм, які ми отримуємо за оренду обладнання для виїзного обслуговування, в Мон. Ми витрачаємо тисячі з ними".Постачальник

Більше чверті мільйона фунтів, досі поширений в Ліверпуль. Але хтось повинен перевести в готівку в тому або іншому етапі і прийняти удар на 1,5%.

Один з них-Ентоні о'лірі, який працює кейтерінгова обладнання фірма цукру і вапна, яка постачає делікатеси Кендіс.

Його склад містить матеріали з усього світу, які не можуть бути куплені в місцевій валюті.

"Ми перевести в готівку в нашій місцевій валюті, тому що ми в кінці лінії. Немає нікого для нас, щоб провести місцеві фунта в даний час.

"Але є можливості для продуктів, які ми купуємо повинні бути виготовлені більш локально, у цьому випадку ми могли б продовжити ланцюжок", - говорить він.

Хоча Ентоні волів би бути сплачений готівкою, він говорить, що це не однозначне рішення.

"У мене ще є банківські збори так чи інакше. Готівкові гроші дорожче, збори кредитною карткою, все обійшлося."

Мон також приносять йому нових клієнтів, каже він, так що в цьому сенсі це хороше вкладення коштів.

Ентоні також можете побачити ще один спосіб для нього, щоб пройти на валютному Мон і уникнути 1,5% від суми - він може платити податки в місцевій валюті. Це те, що відбувається в Брікстоні і Брістоль.

Але спочатку рада має погодитися на це.Радник

Гері Міллар-помічник мера Ліверпуля і ентузіастів технологій.

Він є користувачем програми і вентилятор локальних цифрових валют в цілому.

"Рада, як "Ліверпуль" міг використовувати це, щоб забезпечити гроші залишаються місцеві. Ми знаємо, коли люди витрачають гроші на місцевому рівні з незалежним, 65п в фунт залишається локальною. Якщо вони проводять його з великої глобальної організації, це буде близько 30р", - говорить він.

"Я думаю, що це чудово, якщо малий бізнес може платити податки з допомогою цифрової валюти - я б хотів, щоб це сталося."

Він каже, що це буде лише логічне продовження того, що відбувається в даний момент, і натякає на те, що в даний час обговорюється можливість надання бізнес-тарифи, збори, планування і навіть штраф повинен бути сплачений у новій валюті.

Міллар говорить, що він також міг собі представити раді платоспроможних людей з ним, так довго, як це було зроблено на добровільній основі. Рада платить певну користь від імені Уряду і, звичайно, він платить зарплату працівникам - це може в теорії бути сплачений в Мон.

Міллар намагається прояснити, що якщо такої платіжної системи був прийнятий, Мон б взяти участь у відкритий відбір. Економіст

Дункан Маккенна-економіст з Новий фундамент економіки, який досліджує місцеві цифрових валют.

Він думає, що місцеві цифрові валюти, такі як Мон-хороша ідея, але він має ряд серйозних застережень.

"Місцеві валюти прагнуть зупинити гроші екранування, аргумент 'діряве відро' ми називаємо його. Вони намагаються підтримувати її циркуляцію у вашому співтоваристві, щоб робити більше добра.

"Більшість місцевій валюті конструкцій максимізувати потенціал для грошей на палицю. Є певна іронія в тому, що ця модель, Мон пропонує у своїй основі екстрактів гроші материнської компанії, який в даному випадку є Мон [в Ізраїлі]".

Більшість інших місцевих валютах у Великобританії і Європі будуть працювати на некомерційній основі, говорить він.

Стимули Мон пропонує новий столяри може тільки тривати так довго, як він припускає.

"Велика небезпека полягає в тому, що якщо прибуток не робляться, або гірше, вони починають робити втрати, що вони будуть просто скасовувати додаток, і вся робота втрачається в одну мить.

"Тоді це стає дуже важко почати іншій місцевій валюті, тому що є так багато поганих почуттів."Завершення угоди

Мон працював в Ліверпулі з грудня. Вона також працює подібних валютах в Тель-Авіві та Єрусалимі, обидва у віці до двох років.

Він вільний від фінансових витрат, які приходять з паперової валюти і її глибокі кишені дозволяють забезпечити стимули для користувачів, принаймні зараз, і наймати когось, щоб наймати нових підприємств в схему.

Її прихильники думають, що він може кинути виклик глобального капіталізму і транснаціональних корпорацій.

Його доля залежить від того, скільки людина проголосує за їх електронних гаманців.

Слухати радіо доповідь Дуга шо на Ліверпуль місцеву цифрову валюту на світі Бі-бі-сі писакиу вівторок 19 вересня



Категория: Финансы