Ураган Ірма: Карибський басейн підраховує вартість смертельного шторму


Опубликованно 27.09.2017 19:00

Ураган Ірма: Карибський басейн підраховує вартість смертельного шторму

/Гетті

Як смертоносний ураган Ірма ствольну через Карибське море і взяв курс на Флориду, ці місця вже підготовлені для тривалого відновлення.

Це викликало більш ніж $10 млрд (?7,6 млрд) у збиток країнам Карибського басейну, до цих пір, експертів небезпеки лих заявив у п'ятницю.

Що зробить її найдорожчою бурі в історії регіону, Центру по боротьбі зі стихійними лихами і технології зниження ризику сказав.

Аеропорти закриті або неоперабельною та круїзні компанії скасували рейси.

Деякі райони, такі як Сент-Кітс і Пуерто-Ріко, здається, уникли гіршого.

Але інші місця були приголомшені "до основного", - сказав Х'ю Райлі, генеральний секретар Карибської туристської організації.

Містер Райлі, чия організація являє 28 країн Карибського басейну, сказав, що люди зараз були зосереджені на захисті життя.

"Це в першу чергу ... хоча так, очевидно, це не пройшло повз нашої уваги, що економічне благополуччя Карибського моря під ударом", - сказав він.Як порахувати витрати на шторм?

Ірма-це другий великий шторм вдарити в цьому сезоні.

Фінансові аналітики підрахували збитки від шторму Харві, який обрушився на Техас і Мексиканську затоку, в $90 млрд (?68млрд), включаючи збиток і упущену вихід. Чиновники Техасу кажуть, що це може коштувати вдвічі, щоб відновити.

Ірма викликала приблизно $150 мільйонів на шкоду Барбуда, прем'єр-міністр острова оцінив.

Пошкоджень на французькі острови, як очікується, перевищить 200 млн. євро (?180м), страховик caisse centrale де заспокоєння сказав.

Міністерство оборони

Ірма вже постраждало близько 1,2 млн осіб у країнах Карибського басейну, перш ніж відправитися до Флориди в США.

Аналітики "кредит Свісс" сказав страхового збитку може перевищити 125 млн. доларів США, в залежності від масштабу урагану.

Оцінка 10 млрд. доларів для Карибського басейну не включає пошкодження в Домініканській Республіці або на Кубі, які були вражені штормом пізніше.

Хоча багато місць як і раніше оцінка збитку від Ірми, вже зрозуміло, що поєднання бурі означає, 2017 стане одним з найцінніших років за всю історію для страхових компаній, Пол Шульц, головний виконавчий АОН цінних паперів, повідомив Бі-бі-сі.

"Як з економічної точки зору і зі страховою точки зору втрати будуть воістину катастрофічними", - сказав він.

Більша частина пошкоджень у Харві не був покритий страховкою. Попередження ціною

Шлях Харві через Мексиканській затоці і Техасі зірвали видобутку нафти і переробки рослин і сприяло підвищенню цін на газ.

Ці проблеми поглиблюються на цьому тижні у Флориді, як сім'ї запаслися на бензин напередодні Ірма. Пошук на сайті ціною, отримати його, поки що, за оцінками, понад 40% станцій в деяких районах залишилися без палива, як влада розпорядилася евакуації.

Влада Флориди заявили, що вони отримали тисячі повідомлень про напруженням цін, коли продавці підвищують ціни через те, що вважається справедливим - на такі товари, як бензин і вода.

Кілька авіакомпаній зобов'язався кап ціни на рейси для евакуації, після гучних протестів з приводу підвищення тарифів.

Ці компанії вже зіткнулися з мільйонами втрат, яка витікає з скасованих рейсів, пов'язані з Харві. @media only screen and (min-width: 1px) { .ns_datapic_stat--hurricane-cost .ns_outer_wrapper { background-image: none; } .ns_datapic_stat--hurricane-cost .ns_outer_wrapper .ns_inner_wrapper { max-width: 100%; padding: 0; } } @media only screen and (min-width: 480px) { .ns_datapic_stat--hurricane-cost .ns_outer_wrapper .ns_inner_wrapper { max-width: 54%; padding: 0.5em; } .ns_datapic_stat--hurricane-cost .ns_outer_wrapper { background-image: url(https://news.files.bbci.co.uk/vj/live/idt-images/data_pic-hurricane_cost/debris_tgya3.jpg); } } .ie8 .ns_datapic_stat--hurricane-cost .ns_outer_wrapper .ns_inner_wrapper { max-width: 54%; padding: 0.5em; } .ie8 .ns_datapic_stat--hurricane-cost .ns_outer_wrapper { background-image: url(https://news.files.bbci.co.uk/vj/live/idt-images/data_pic-hurricane_cost/debris_tgya3.jpg); }

$68,9 млрд. - 159 мертвого піщаного, 2012

$47млрд - 61 мертвий Андрій, 1992

$33.9 млрд - 112 загиблих Айк 2008,

26.4 млрд дол. - 57 помер Іван, 2004 require(["jquery-1", "istats-1"], function ($, istats) { $(function () { var monitorScrolling = function (ev) { if (isElementInViewport(document.getElementById('ns_datapic_hurricane-cost'))) { istats.log( "idt-content", "datapic-entered-view", { "project" : "hurricane-cost", "page" : window.location.href }); window.clearInterval(intervalID); } }; var isElementInViewport = function (el) { var rect = el.getBoundingClientRect(); return ( rect.top>= 0 && rect.left>= 0 && rect.bottom

На думку аналітиків, авіакомпанії може загрожувати тривалий виклики, в залежності від масштабу пошкоджень, викликаних Ірма в туристичних напрямків Карибського басейну і Флориди.

"Згорнули в подорож на південь і на Кариби, швидше за все, матеріал", - аналітики для таких досліджень групи написав у записці.

Аналіз турпотоку в Карибському морі знайшли, що він впав на 2% Після типового урагану та на 20% для великих заходів.

Принаймні, два готелі на Сент-Томас на Віргінських островах, США вже заявили, що вони будуть закриті протягом місяця. І ще один ураган на своєму шляху.

США, Великобританія, Франція і Нідерланди були серед тих, хто надає допомогу на місцях, які постраждали від шторму.

"Немає жодного питання, що ми на Карибському люди вміють вставати і стояти на ногах", - сказав містер Райлі. "Питання в тому, як довго він буде приймати".



Категория: Финансы