Гнів, як Шредер очолює "Роснефть" рада


Опубликованно 02.10.2017 10:00

Гнів, як Шредер очолює

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер зіткнувся з люфтом після обрання голови Російський державний нафтовий гігант "Роснефть".

Призначення поглиблює його суперечливої зв'язку з Москвою. Він давно дружить з російським Президентом Володимиром Путіним.

Захід наклав санкції на "Роснефть" після того, як Росія анексувала Крим в 2014 році.

Голова комітету закордонних справ німецького парламенту з міжнародних справ заявив, рухатися пана Шредера "неймовірно".

Німецький постачальник новин "німецька хвиля" цитує Норберта Roettgen, як казав пан Шредер "наживаються" на своїй колишній ролі в якості канцлера.

Ще в серпні, пан Шредер розкритикував канцлера Ангели Меркель, коли він був номінований приєднуюся до ради директорів "Роснафти". У п'ятницю, збори акціонерів проголосували за його кандидатуру.У чому підґрунтя цієї історії?

Пан Шредер був канцлером з 1998 по 2005 рік, але його зв'язки з Росією повернутися майже так само далеко.

Як канцлер, він був переконаним прихильником планів на газопровід між Росією і Німеччиною консорціумом "Північний потік", і угода була підписана в останні дні в офісі. Вийшовши з офісу, він став головою Комітету акціонерів "Норд Стрім"'.

Таким чином, він також працює в тісному співробітництві з Росією за іншим енергетичним гігантом "Газпром", а в минулому році він став головою ради директорів ВАТ "Північний потік 2", дочірнє підприємство ВАТ "Газпром".

Він давно дружить з президентом Путіним у 2014 році вони були зображені в обнімку на 70-й день народження пана Шредера. Пан Шредер також виступив проти санкцій щодо Криму.Путін обіймає німецького екс-канцлера Шредера по партіїА в чому проблема?

Все це сидить все більш дискомфортно в Німеччині, де спостерігається поглиблення недовіри населення до російському державі.

Є побоювання, що Росія може спробувати підірвати німецьку демократію з російських хакерів звинуватили цілевказівки німецькі законодавці в 2015 році.

Містер Roettgen звинувачує пан Шредер, намагаючись збільшити німецьку енергетичну залежність від Росії.

"Дойче Велле" повідомляє також, що члени колишньої партії Герхарда Шредера, соціал-демократи (СДПН), боялися, що він міг би сприяти їх катастрофічного розгрому останніх федеральних виборах. Вона описує членів партії, як "лють". Інформаційна війна: це насправді Росія втручається в європейські держави? Ангела Меркель закочує очі на Володимира Путіна Що сказати, пан Шредер?

Він відстоює "Роснефть", заявивши минулого місяця, деякі з його критиків просто хотів розпалити нову "холодну війну": "уявіть собі, якщо б мені запропонували не на посаду фінансового директора "Роснефти", але і для Exxon в Америці. Ніхто не хотів би просити моїх справжніх мотивів.

"Це найбільша нафтова компанія в світі, з важливими посиланнями в Німеччину. Це не довга рука Кремля.

"Вони є мажоритарним акціонером, але ВР є акціонером - не маленький магазин. Катар є акціонером", - сказав він, повідомляє Reuters.

Він також вказав, що він візьме тільки частину зарплати на нову посаду зазвичай залучають.



Категория: Финансы