Зелені гроші-французьки: Як вони працюють


Опубликованно 17.10.2017 11:27

Зелені гроші-французьки: Як вони працюють

На початку осені в традиційно відбувається ціла низка подій у сфері зелених фінансів (фінансів сталого развития). Так, найбільшою подією є кліматичний тиждень в Нью-Йорке (Climate Week NYC), дає можливість зрозуміти наміри представників фінансового странах мира, о развитии фінансових потоків на наступні Роки. Одразу після кліматичного тижня в Нью-Йорке фінансові інституції в Берліні в рамках PRI человека в 2017 принципи обсуждали, на яких базуватимуться в майбутньому інвестиції та кредитні пожалуйста.

Під час цих заходів-маркетинга не было, что виходити h Паризької кліматичної пожалуйста, в США планують (президент Михаил керівництва та ЄС стверджують про наміри только переглянути умови участі). Prot в декілька весь мир намагається знайти заміну США Як лідера "кліматичного руху місяців" на і Цю роль активно претендують Німеччина, Китай та Франція.

Франція — країна, де було підписано Угоду, не только ? активною під час вищезазначених заходів, ініціює суттєве підвищення ціни на викиди парникових газів, I демонструє свої амбіції в частині пожвавлення до діалогу в протидії зміні клімату. Фактично, все остальные зрозуміло, що не только французькі компанії, I керівництво країни налаштовано Як ніколи серйозно в питанні протидії глобального потеплінню.

Мова йде не только о залучення зелених/кліматичних и фінансів. о судьбе в ініціативах, спрямованих на спрощення доступу до ресурсів, розробки общего підходів до обліку та звітності для нефінансовими результаты діяльності развития агентів. Как правило, мова йде про зниження трансакційних витрат на ринку і пришвидшення зелених/кліматичних фінансових потоків. В Chomu теперь особливості французького підходу? Кліматичні фінанси — французький поцілунок

Як известно, в 2015 году було підписано Паризьку кліматичну будет в угоду, якою було визначено глобальні цілі у сфері захисту навколишнього окружающей среды ta сталого развития. І стали, centra sama в Парижі — столиці країни, яка сьогодні є лідером змін у сфері зелених інвестицій. Важно, що країна не змінює курс на формування сталої інфраструктури не только на фінансовому ринку, I економіки в цілому.

Найбільш вагомою віхою у питанні побудови зеленої економіки та зеленої фінансової поле будет закріплення в 2015 году на законодавчому рівні зобов'язання інституційних інвесторів, включаючи страхові компанії, звітувати стосовно впливу нефінансових ризиків на их мельницу.

Окрім цього, был дан новый старт ініціативі — Паризькій ініціативі зелених фінансів фінансів та сталого развития.

В під час кліматичного тижня в Нью-Йорк у вересні 2017 року президент Франції Еммануель Макрон сказал про необхідність підписання так званої Зеленої Хартії, Як виновным буде перевести принципи боротьби зі зміною клімату до категорії легальних приписів. Документ, о вперше було згадано Макроном sche у червні, може стати важливим кроком на шляху до перехода от саморегулювання до використання норм протидії глобального потеплінню та зміні клімату юридичних.

Франція оголосила випуск зелених облігацій sche в 2016 году будет, и емісія уже сталась в січні 2017 року. Таким чином, Франція стала першою серед держав, випустили облігації сталого развития, стосуються шістьох галузей: будівництва, транспорт, енергетики, навколишнього окружающей среды, адаптації та контроль викидами.

Перша частина зобов'язань була реалізована через аукціон. Згідно s danimi департамента казначейства Франції, було залучено більше 1,6 млрд євро.

Враховуючи попит на зобов'язання, было сказано що удвічі вищий за пропозицію, Департамент казначейства Республики, що обсяг емісії можливо буде становити 13 млрд євро, замість планових 7 млрд євро. Зобов'язання були випущені до 2039 roku річних під 1,75%.

Варто зазначити, що h начиная с сентября 2016 року ринкова применения у Франції почала падати ч 7,66% до 6,67% у січні 2017 року.

Така різниця между ринковими Stakes і за ставкою зеленими облігаціями пояснюється низьким ризиком дефолту останніх, що є привабливим для окремих категорій інвесторів. Переваги зелених фінансів для реального сектора економіки

Будівництво

Будівництво створює близько 5% ВВП країни та дає роботу близько 15 миллионов французів у 540 ТИС. компаній. Prot близько 95% усієї сфери займають топ-10 компаній галузі. Незважаючи на відчутну роль у створенні ВВП, галузь показує скорочення уже сьомий год підряд. Причины називають цього низький ріст ВВП та низьку купівельну спроможність населення.

Інвестиції будуть спрямовані на підвищення енергоефективності будівель. Вони будуть здійснені домогосподарствами і компаніями, а также коштів, що будуть заощаджені за допомогою різних податкових пільг та кредитів.

На Дану сфере планується витрати близько 4,1 млрд євро.

Транспортна Система

Іншим важливим сектор економіки ? транспорта. Транспортна система займає близько 30% усього споживання енергії произошли.

У структурі галузі найбільшу частку займає дорожній транспорт (80-83%). Єврокомісією в 2014 году будет досягти було прийнято это решение до 2020 року мирового класса о викидів вуглекислого газу 1990 roku. Франції було встановлено два основні задача: стимулювання використання низьковуглецевого транспорт та збільшення ефективності використання транспорту в цілому. Основні цілі стосуються модернізації поле громадського транспорта, зменшення викидів перевозка ta-создание повністю зеленої інфраструктури.

Витрати будуть становити 1,7 млрд євро та витрачатимуться на підтримку і развития та залізничного водного транспорта, а также создания інновацій в енергоефективних технологіях.

Энергетика

Керівництво Франції зменшує частку атомної електрогенерації h намірами в середньостроковій перспективі розвивати експортування послуг h проектування реакторних установок, будівництва та обслуговування енергоблоків атомних, производство палива та обладнання для атомних електростанцій.

У травні цього року Європейська Комісія разрешение проведення операції h поглинання французькою енергетичною компанією EDF (?lectricit? de France), 83,1% акцій якої володіє уряд Франції не менее 51% акцій новый Areva NP яка спеціалізується пришел на атомной машинобудуванні (в группах до Areva S. A).

За розрахунками Всесвітньої Ядерної Асоціації компанії EDF 2025 року необхідно близько 55 млрд євро на відновлення та продовження терміну организовать работу ядерних реакторів в Франції.

Уряд Франції розглядає можливість підписання довгострокового s контракт с EDF забезпеченням мінімальної ціни 55 євро/МВтгод. Дану не підтримує ініціативу президент Еммануель Макрон, вказує на необхідність виконання закону "О енергетичний перехід для підтримки зеленых зростання", прийнятий парламентом 22 липня 2015 року.

Положення закону передбачають на період до 2025 року скорочення частки атомної енергетики в енергетичному балансі країни до 50% (f современным 75%) ta обмежує максимальну сумарну потужність исполнение реакторів на рівні 63,2 ГВт.

H метою виконання данные вимог Франція здійснила випуск "зелених облігацій" на карман 7 млрд євро.

Важливим аспектом діяльності компанії EDF є введення в дію Директиви та Європейського парламенту ради с 14 декабря 2016 року "Щодо діяльності I нагляду за інституціями недержавного пенсійного забезпечення", яка передбачає врахування нефінансових ризиків при інвестуванні.

Этот документ зобов'язує враховувати ризики екологічного, соціального та управлінського характеру. Вот визначаються два основних критерії:

- для залучення інвестицій компанії мають розкривати показники сталого развития: ризики економічного, екологічного, соціального та управлінського характеру;

- інвестиційні фонди, зокрема фонди недержавного пенсійного забезпечення, мають враховувати рейтинг для компаній нефінансовими показниками. Потужний стимул сфері протидії зміні клімату

Навколишнє середовище

Інвестиції в довкілля корелюють с 13, 14 та 15 цілями сталого развития, що передбачають збереження і екосистем vid збного впливу Захист людей. Отже, і Франція не был осторонь. Інвестиції для досягнення цих цілей будуть головним Rang спрямовані на: сталий развития лісового господарства, а сама розумну вирубку лісів, а также их відновлення через висадку нових деревья; підтримку сертифікованого органічного сельского хозяйства, Яке здійснюватиме спеціальна агенція развитие h I просування органічного сельского хозяйства. інвестиції в захищені та технології для зберігання різноманітності Флори та фауни в таких екосистемах.

Уряд планує витратити близько 2, 28 млрд євро для наступних лет.

Адаптація

Также останніми роками збільшується кількість из катаклізмів у всех куточках світу, і Франція цьому не виняток. Наприклад, в 2016 году повені ставались у всех стран Европейского континентальної Европы через сильні дощі. У Франції загинуло 4 людини, ще одне m_sto було евакуйоване рівень и большинство водь регіонів країни найвищим для останнє был століття.

Сама ему уряд Франції путем Таку сфере, Як "адаптація", до кліматичних змін, до катастрофы, до нових умов zhittya, диктує природы.

Головним звание інвестиції будуть здійснені на создание систем для контроля атмосфери, океанів біосфери та за допомогою різного роду кораблів, супутників наземних та станцій ч метою раннього попередження катастроф. Также планується витрачати кошти на дослідження та розробку нових технологій, що допоможуть один адаптуватись в нових условиях.

Мониторинг викидами

Як известно, однією сек главных причин глобального потепління вважається так называется парниковий ефект, під час якого висока концентрація парникових газів (в т. ч. вуглекислого) спричинює затримку сонячного тепла в атмосфері Землі. Цена спричинює підвищення середньої температури на планеті. Найбільшу роль здесь відіграє вуглекислий газ, джерелами якого є автомобілі, задворки, вугільні електростанції, и т. д.

На один раз ч проблемою викидів, на ймовірність виживання людства і впливають ресурс, и сама их обмеженість. Дана проблема гостріше постає перед фірмами, в конечном счете, запаси ресурсів зменшуються, деякі країни, Як Китай, забороняють вивіз важливих ресурсів закордон. Висновки для Украины

Наша країна не може стати світовим лідером у сфері зелених фінансів, prot на рівні колишніх країн СРСР цена видається доволі перспективним.

Ч метою формування умов для сталого развития і зеленої економіки Украина потребує близько $200 млрд.

Необхідною передумовою для залучення такие ресурсів ? создание правових умов та нової інфраструктури на фінансовому ринку. Цена пусть не можливість только дати поштовх для развития вітчизняного фінансового ринку, I привабить міжнародні фінансові інституції для перенаправлення зелених фінансових потоків до нашої країни.

Зокрема, мова йде про прийняття стратегії сталого развития страны до 2030 roku с визначенням цілей та заходів для побудови зеленої економіки.

Важливим кроком на шляху до залучення фінансових ресурсів, необхідних для перебудови економіки в україні є врегулювання на верифікації, сертифікації нефінансових rezultativ діяльності компаній та звітності за ними. Окрім цього, переваг використання новітніх фінансових інструментів передбачає также их внесення до переліку фінансових інструментів, що можливість надати імпульс пусть для развития і вітчизняного фінансового ринку.

Поки що Російська Федерація демонструє більш швидкі темпи iz побудови необхідних умов для залучення зелених фінансів I если далі зволікати ч необхідними змінами, потом Бодо залишитись может не только без необхідних сотень мільярдів доларів зелених фінансових ресурсів, I віддати можливість Росії перетворитися на центр зелених фінансів в нашем регіоні

Яскравим свідченням прогалин у цьому питанні є відсутність представників української Влади та корпоративного сектора на заходах, ведет представниками фінансового странах мира за тематикою зелених/кліматичних фінансів. ООН там можно необходимое отримати информации о состоянии ТП из контакта и для здійснення реформ, формування зеленої економіки в нашій країні.



Категория: Мода и Стиль