Ділова розвідка: 10 лайфхаків, бізнесу Як мінімізувати збитки


Опубликованно 19.10.2017 04:52

Ділова розвідка: 10 лайфхаків, бізнесу Як мінімізувати збитки

Сьогодні области продажа в Украине інвестувати в развитии: в навчання персоналу, оптимізацію назначение процесів, в маркетинге. Ale управління ризиками. аналіз контрагентів на надійність народа для бізнесу — поки що інновація. Для того щоб не втрачати і і стабільно фінансово зростати, треба уникати неблагонадійних партнерів. Компанії намагаються якнайшвидше закрити ради, не думаючи про те, що рахунок може бути несплаченим, невідвантаженим товар. Если будувати h назначение контрагентами, не знаєте про ви нічого у діловому плані, может довго повертати гроші на судах та отримати значні репутаційні ризики.

Виникає Power: Як знайти в Украине добросовісних партнерів, коли за попередніми підрахунками Міністерства економічного развития, розмір тіньової економіки в I квартале 2017 року склав 37% загального ВВП, и для danimi Transparency International — Украина посідає 131 місце h 176 країн после сприйняттю корупції в мире?

Я працюю у компанії YouControl почти три Роки. З нашими клієнтами, представниками все ланок бізнесу, ми уникали безліч проблем завдяки діловій розвідці. Цена і заборгованість за відвантажений товар Z відтермінуванням оплаты, попередження і рейдерського захоплення, і уникнення сотрудничество з клієнтами-потенційними банкрутами ta шахраями, и т. д. я Врешті сформував і Раджу эти спецификации являются 10 простых кроків, щоб перевірити свого партнера на надійність у системі YouControl:

№ 1 Переконайтесь, что ваш партнер имеет право займатись Тим видом діяльності, кто Vin декларує на сайті, на персональные зустрічах, на рекламних флаєрах, и т. д

Партнер є необхідні діяльності для ліцензії? Особливу к зверніть контрагентов, в якого ліцензія була анульована, поцікавтесь причин цього. Можливо, Vin більше має право не займатись тією діяльністю, ЯКУ декларує.

№ 2 ваш партнер не збирається збанкрутувати найближчим часом?

В процесі банкрутства директор може отримати від вас товар або гроші, буде надзвичайно складно повернути. Также партнер варто поставити на моніторинг і вчасно отримувати сповіщення, в числі і про початок процедури банкрутства, партнеры в конечном счете являются повідомить вы, вероятно, чи даже о цене.

Номер 3 чи є вашим контрагентом платником ПДВ?

Не довіряйте согласно ta scan копіям свідоцтва платника ПДВ, перевіряйте найактуальнішу информации о состоянии безпосередньо h податкового реєстру, яка міститься в системі YouControl. В конце концов виникнути проблемы ч віднесенням відповідних sum склада до податкового кредиту та отриманням бюджетные відшкодування ПДВ, що означатиме суттєві фінансові втрати может. А стосунки Вашого партнера h податковою? Можливо, ваш контрагент получил податковий Борг, о котором вы точно не повідомить.

№ 4 Перевірте історію судових руководство

Дізнайтесь, судові MAV случае ваш партнер. Ким виступав: позивачем чи відповідачем, призывы к Суми Буль. Чи підприємства щодо або його посадових лиц кримінальні случае были.

№ 5 Перевірте власників, кінцевих бенефіціарів ta ключових акціонерів

Obov язково поцікавтеся структурою власності Вашого контрагентов. Чи є в засновниках підозрілі компанії, офшори чи одіозні персони? Ви мусите знати, ХТО насправді ухвалює это решение. Досьє покаже, ХТО володіє найбільшою часткою акцій. Буває, що засновник — зовні прозора компанія, prot 90% сиденья у володінні організації ч сумнівною репутацією.

№ 6 Перевірка ZV язків директора компанії та

Скористайтесь інструментом "Пошук зв"язків" в YouControl, структура і компанії Вашого партнера розкриється при всій повноті перед вами. Chomu компанія має так багато соучредитель? Попросіть Вашого партнера пояснити доцільність заплутаної структури власності, особенно если підприємства история не язані ще одне s сферою діяльності. И чи справжній директор перед вами? Розкрийте ZV язки керівника і переконайтесь, чи Vin, бува, не підставна человека, яких використовують при фіктивному підприємництві. Кто обмеження got директор? Если в статуті прописані фінансові обмеження директор, є ризик підписати контракт на кармане, яка перевищує обмеження. Пізніше такий договір может визнати недійсним.

№ 7 Перевірте на співпрацю ч країнами під санкціями

Співпраця s Partner, порушує міжнародні санкції, може себе позволить, прежде чем ей підприємство що нестиме відповідальність згідно народа законодавства.

№ 8 Перевірте на ринкову потужність компанії

Ви впевнені, що потужностей партнеров вистачить педагогические требования для ваших целей? Скористайтесь інструментом "Дослідження ринку" в YouControl I-ясуйте, чи входить компанія в ТОП 25 для потрібними создать параметрам. Після цього ви зможете прийняти это решение щодо сотрудничество з ЦИМ партнер і отримати список альтернатив. И раптом цена "фірма-прокладка"? Не полінуйтесь звертати внимания на кількість персоналу. Компанія h большой поворот та критически малою кількістю персонал мусить вы насторожити.

№ 9 Перевірте фінансовий стан за допомогою індексу FinScore

Індекс FinScore — Новий інструмент YouControl, проаналізує фінансову стійкість контрагентов в секунду. Допомагає швидко вирішити, Як варто працювати ч против партии h урахуванням фінансових ризиків. Вспомни цей інструмент економить бізнесменам безліч часу та коштів, компанії витрачають на фінансових аналітиків.

№ 10 Перевірте зовнішньоекономічну діяльність.

Дізнайтесь, I що куди експортує та звідки імпортує своих контрагентов. Yakima ранг це история язано s його основною сферою діяльності? Не зайвим буде поцікавитись причина відсутності інформації стосовно країни-імпортера в офіційному реєстрі.

Если ви имеете збитків ретельно перевірку свого контрагента, ризик непередбачених, що может сягати десятків тисяч, а потом. мільйонів гривень через фіктивні фірми, конвертаційні центри, неплатоспроможні компанії, підставні фірми низький их конкурентів — максимум. З власного досвіду випадки, коли ділова розвідка фактично рятує гроші компанії та репутацію знаю. За допомогою современных аналітичних систем вона триває всього кілька хвилин однако результат важко переоцінити.

Більше лайфхаків перевірки розкажу відвідувачам Get Business Festival 20 жовтня.

Квитки у продажу.

var widgetOptions = {bg_color: 'fcfcfc', id: 942281, lang: 'uk', tickets_type: '35550'}; (function() { var script = document.createElement('script'); script.type = 'text/javascript'; script.async = true; script.src = "https://2event.com/js/widget-tickets.js"; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script); })();



Категория: Авто