Браун попереджає про фінансову кризу ризики


Опубликованно 22.10.2017 11:00

Браун попереджає про фінансову кризу ризики

ПА

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун попередив, що велика Британія та інші країни з розвиненою економікою не дуже добре-обладнана для чергової фінансової кризи.

Г-н Браун, який був у № 10 за банківською катастрофи 2007-8, сказав, що вони повинні остерігатися "самозаспокоєність" або "не розуміє" ризиків.

Наступна криза може прийти з тіньового банківського сектора в Азії, запропонував він.

У Великобританії уряд має більш тісно співпрацювати з банком Англії для забезпечення фінансової стабільності, додав він.

Містер Браун, який обіймав посаду канцлера з 1997 по 2007 роки і прем'єр-міністра до 2010 року, виступав на заході, присвяченому 20-річчю з він зробив Банк незалежними.

У той ж подія, прем'єр-міністр Тереза Мей сказала, що банк був "розширений" після фінансової кризи. Може в сильній захисту вільного ринку Торі захисту бізнесу напередодні конференції Десять років після фінансової кризи Наступний фінансовий криза

Г-н Браун попередив, наступний фінансова криза може прийти з боку азіатських банків, які не є предметом формального регулювання, відомий як "тіньовий банкінг".

"Якщо виникне, ми дійсно знаємо, хто заборгував кому і на яких умовах?" Г-н Браун сказав.

Він запропонував групі G20 з найбільших економік світу не було достатньо для того, щоб відслідковувати ті чи інші фінансові ризики.

Агентство Reuters

В результаті, сказав він, "небезпеки або благодушність, або просто не в курсі того, що відбувається в світі виникають".

Він додав, що співпраця в ході фінансової кризи, що він допомагав вести - були политі вниз, починаючи з 2010 року.Британський Банк 'в контакті'

Критики говорили Казначейство, під керівництвом пана Брауна як канцлер, був занадто повільним, щоб виявити 2007 року і криза 2008 року, разом з регуляторами і Банку Англії.

Деякі припускають рішення містера Брауна як канцлер розділити фінансового регулювання між цими трьома органами сприяли виникненню кризи.

ПА

Але в четвер, г-н Браун сказав, що відмова прийшов тому, що вони не працюють разом достатньо.

Він попередив, що десять років потому, Банком був залишитися "відкритими" в якості головного фінансового регулятора, який буде переслідувати нас, якби криза вдарила по Британії".

"Немає ніякого способу, ви збираєтеся боротися з кризою, якщо банк і уряд працюють разом", - сказав він.

Містер Браун запропонував Мінфін і Банк повинні створити спільну групу для боротьби з фінансової стабільності.

У четвер, місіс може встановлювати зв'язок з банком, заявивши, що роль уряду по забезпеченню економіки обслуговує інтереси простого трудового народу".

Консерватори реформувати фінансове регулювання після кризи, поставивши банку в центрі системи через Комітет з фінансової політики.

Казначейство також знаходиться в контакті з банком у рамках регулярних зустрічей, і без права голосу на офіційних процентних ставок-настройка банківського комітету.



Категория: Финансы