IFA 2017: новинки TP-Link живцем


Опубликованно 08.11.2017 13:39

IFA 2017: новинки TP-Link живцем

Так уже повелося, що самі ключові, флагманські пристрої виробники воліють показувати публіці на окремих спеціалізованих заходах, на виставках це відбувається дедалі рідше, але все одно на стендах можна знайти цікаві пристрої. TP-Link привезла на виставку кілька нових, цікавих гаджетів, в тому числі і свій перший смартфон Neffos N1 з подвійною камерою, який був представлений минулого тижня.

Так уже повелося, що самі ключові, флагманські пристрої виробники воліють показувати публіці на окремих спеціалізованих заходах, на виставках це відбувається дедалі рідше, але все одно на стендах можна знайти цікаві пристрої. TP-Link привезла на виставку кілька нових, цікавих гаджетів, в тому числі і свій перший смартфон Neffos N1 з подвійною камерою, який був представлений минулого тижня. Що показали?

На жаль, нам не вдалося умовити співробітника компанії на стенді показати нам смартфон ближче і довелося задовольнятися поглядом через скло (хоча робочі зразки вже є). Компанія стежить за останніми віяннями в смартфоностроении і Neffos X1 отримав модну нині подвійну основну камеру. Використовується два 12-мегапіксельних модуля плюс подвійний світлодіодний спалах. Більше поки ніяких деталей по камері немає. Цілком можливо, що один модуль буде кольоровим, а другий — монохромним. Дозвіл фронтальної камери — 8 МП.

Задня кришка смартфона зроблена з металу, лише у верхній частині є невелика вставка, схоже, що пластикова для роботи антен. З характеристиками поки також не зовсім зрозуміло: всередині буде восьмиядерний процесор (модель не уточнюється), 4 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам'яті. Екран має діагональ 5.5 дюймів при дозволі Full HD. Роз'єм тепер USB Type-C, ємність акумулятора невідома, але швидка зарядка буде підтримуватися. А що за мережного обладнання?

Tp-Link поступово придивляється до ринку смартфонів і не особливо поспішає, все-таки головною перевагою компанії є мережеве обладнання. На стенді былоо пару нових цікавих моделей. Перша —комплект TP-Link Deco M5, який забезпечує можливість роботи з Wi-Fi Mesh і включає в себе три роутера.

Вони функціонують спільно для організації незалежної мережі. Обіцяють, що комплект здатний забезпечити стабільною сполукою будинок площею до 420 м2, швидкість до 400 Мбіт/с на частоті 2.4 ГГц і до 867 Мбіт/с на частоті 5 ГГц. Можливе підключення до 10 пристроїв до однієї мережі.

Виглядають роутери у вигляді невеликих стильних дисків. Будуть продаватися не тільки в комплекті, а й окремо. Само собою, існує мобільний додаток для установки, але на виставці було сутужно з Wi-Fi і попорпатися в ньому не вдалося.

Ну і на закуску вже не новий, але актуальний флагманський тридіапазонний роутер Archer C5400, він підтримує стандарти IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, а MU-MIMO роутера дозволяє передавати дані безлічі пристроїв одночасно. Обіцяють, що максимальна швидкість на 2.4 ГГц досягає 1000 Мбіт/с, а в кожному з двох 5 ГГц — до 2167 Мбіт/с. роутер Працює на двоядерному процесорі з тактовою частотою 1.4 ГГц.

Є вісім зовнішніх складних антен з технологією Beamforming, завдяки якій визначається місцезнаходження пристроїв і посилюється сигнал Wi-Fi у їх напрямку. Є чотири порти Gigabit Ethernet і два порти USB 2.0 і 3.0).

Коли і почому?

З Neffos N1 поки невідомо, швидше середина-кінець осені, цінника немає. TP-Link Deco M5, судячи з усього, з'явиться вже незабаром. Вартість комплекту — $300, окремо кожен роутер — $130. Archer C5400 вже продається, вартість — від $220.



Категория: Hi-Tech