Поставки смартфонів Nokia досягли 1.5 млн в I півріччі


Опубликованно 10.11.2017 15:52

Поставки смартфонів Nokia досягли 1.5 млн в I півріччі

Незважаючи на блискавичні розпродажі Nokia 6 в Китаї, головною надійної фінського бренду і HMD Global залишається європейський ринок. За словами представника IDC Франсиско Джеронімо, основні поставки почалися після глобального запуску смартфонів, а всього компанія відвантажила 1.5 мільйонів пристроїв у першому півріччі.

Незважаючи на блискавичні розпродажі Nokia 6 в Китаї, головною надійної фінського бренду і HMD Global залишається європейський ринок. За словами представника IDC Франсиско Джеронімо, основні поставки почалися після глобального запуску смартфонів, а всього компанія відвантажила 1.5 мільйонів пристроїв у першому півріччі. Що купують?

top seller was Nokia 3 indeed. Nokia 6 came 2nd — Francisco Jeronimo (@fjeronimo) 11 жовтня 2017 р.

Найпопулярнішою моделлю виявилася бюджетна Nokia 3, а старша Nokia 6 опинилася на другому місці. Експерт додав, що HMD також вдалося заробити на продажі нової Nokia 3310 — як-ніяк, це один з найдорожчих кнопкових телефонів. Що далі?

За підсумками першої половини 2017 року частка гаджетів Nokia у світових поставках смартфонів склала 0.4%, але це тільки початок. У найближчі рік-півтора HMD може стати п'ятим за величиною виробником в Європі. Зараз вона займає 11 місце в регіоні і замикає п'ятірку лідерів на ринку Фінляндії.

В наших широтах нові смартфони з'явилися під самий кінець другого кварталу, а значить, в третьому і четвертому кварталах продажу будуть вищими. Тим більше, що флагман Nokia 8 вже з'явився на ключових ринках.

Джерела: Francisco Jeronimo, is.fi



Категория: Hi-Tech