Компанія easyjet бачить рекордну кількість пасажирів


Опубликованно 17.11.2017 21:13

Компанія easyjet бачить рекордну кількість пасажирів

Гетті Зображень

Компанія easyjet каже, що це рекордна кількість пасажирів за літній період та прогнозує сильний річного прибутку.

Авіакомпанія заявила, що проводиться протягом трьох місяців до кінця вересня 24,1 млн. пасажирів, з 95.6% заповнених місць.

Авіакомпанія easyjet додала, що її прибуток за фінансовий рік до 30 вересня, як очікується, буде між ?405m і ?410 м, на верхньому кінці кошторису.

"Це була хороша продуктивність" в режимі "швидко розвивається ринку", сказав він.

Керівник компанії easyjet Керолін Макколл сказав: "компанія easyjet закінчила рік з продовження позитивної динаміки, яка забезпечує як сильний заключній чверті і сильну другу половину.

"Пасажиропотік і завантаженість в останньому кварталі встановлюйте нові рекорди і другому півріччі прибуток склав більше 100 млн фунтів вище, ніж влітку 2016 року."

Аналіз: Тео Леггетт, бізнес-кореспондент

Рекордну кількість пасажирів і високі коефіцієнти навантажень - поки авіакомпанія easyjet планує робити зниження прибутку в цьому фінансовому році, що він зробив у 2016 році. Так в чому проблема?

Важливим фактором є рух валют. Компанія easyjet вважає, що падіння вартості фунта буде коштувати їй 100 млн фунтів. Є гарна причина для цього. Половина її доходи в фунтах стерлінгів, але тільки третину її вартості.

Тобто стан ринку. Протягом більшої частини минулого року, спостерігається надлишок потужностей на багатьох коротких маршрутах, особливо на популярні курорти. Що призвело до зниження тарифів, і приносила користь споживачеві, але робить життя складніше для самих авіакомпаній.

Розвал монарха і банкрутств Ейр Берлін і авіакомпанія Alitalia відображати, наскільки важке життя у галузі стало - але вони також може означати, що у запеклій конкуренції починається до світанку.

Є ще один плюс для авіакомпанії. Як довгострокове хеджування палива закінчується, він починає бачити більше вигоди від падіння цін на нафту за останні пару років, який допомагає збити свої витрати.

Так що в наступному році може бути простіше.

Міс Макколл сказав, що ринок продовжує бути складним", хоча авіакомпанія була змушена вбирати "в себе значні валютні вплив" на 100 млн фунтів за рік.

"Проте, компанія easyjet продовжує працювати найсильніших в Європі мережу і нинішні заворушення в секторі пропонує easyjet з можливості заробити на своїх сильних пропозицій для клієнтів, рости і зміцнювати свої позиції в провідних аеропортах Європи ще далі."

Навпаки, найбільший конкурент авіакомпанії easyjet, Ryanair-а, ніс 37,1 млн. пасажирів за цей самий квартал і заповнено 97% вільних місць.

Хоча авіакомпанії easyjet прогнозували прибуток є здоровими порівняно з очікуваним рівнем, вони як і раніше нижче, ніж ?495 мільйонів вона повідомила, що в минулому році і ?686m записані в 2015 році..

Минулого тижня компанія easyjet сказав, що це бек-планів розвитку комерційних пасажирських літаків, оснащених акумуляторними батареями замість звичайних авіаційних двигунів.

Він хоче, щоб пропонований літаки літають пасажирів на коротких маршрутах, можливо, в протягом 10-20 років.



Категория: Финансы