Анонс OnePlus 5T: свіжий погляд на флагманський смартфон


Опубликованно 20.11.2017 11:00

Анонс OnePlus 5T: свіжий погляд на флагманський смартфон

Після численних витоків фотографій і характеристик смартфона OnePlus 5T секретів майже не залишилося, але OnePlus вирішила ще трохи продовжити очікування фанатів. Презентацію флагмана в Нью-Йорку почали здалеку — представники компанії багато говорили про підтримку спільноти, пошуках свого шляху, фішках програмного забезпечення. І тільки потім перейшли до найцікавішого.

Після численних витоків фотографій і характеристик смартфона OnePlus 5T секретів майже не залишилося, але OnePlus вирішила ще трохи продовжити очікування фанатів. Презентацію флагмана в Нью-Йорку почали здалеку — представники компанії багато говорили про підтримку спільноти, пошуках свого шляху, фішках програмного забезпечення. І тільки потім перейшли до найцікавішого. Більше екрану

Розміри OnePlus 5T практично не змінилися в порівнянні з OnePlus 5, але за рахунок більш вузьких рамок діагональ дисплея збільшилася до 6.01 дюйма. Панель Optic AMOLED з співвідношенням сторін 18:9 і дозволом 2160x1080 пікселів займає 80.5% лицьової поверхні і підлаштовується під зовнішнє освітлення. Все це прикрите склом Corning Gorilla Glass 5. Всередині використовується топовий восьмиядерний процесор Snapdragon 835, а крім версії з 6 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої пам'яті буде доступна версія з 8 ГБ ОПЕРАТИВНОЇ пам'яті і накопичувачем на 128 ГБ. Окатий флагман

Основна камера смартфона представлена здвоєною системою: основний модуль на 16 мегапікселів і допоміжний на 20 мегапікселів. Обидва отримали світлосильну оптику f/1.7, як повідомили в компанії, другий модуль включається при поганому освітленні. Оптична стабілізація так і не з'явилася, хоча електронна доступна у всіх режимах зйомки аж до 4K. Фронтальна камера 16-мегапіксельна, вона використовується в тому числі і для розблокування OnePlus 5. Нова функція Face Unlock запам'ятовує більше 100 унікальних особливостей особи людини і працює з точністю 99%, але в банківських додатках або Android Pay буде працювати тільки сканер відбитків пальців, який переїхав на задню панель. 3.5-мм роз'єм для навушників нікуди не подівся.

Ємність акумулятора становить 3300 маг, підтримується фірмова швидка зарядка Dash Charge через порт USB Type-C. В оболонці Oxygen на базі OS Android 7.1.1 Nougat розробники обіцяють не захаращувати систему дублями програм та іншим сміттям, також з'явилася можливість заходити в додаток під різними акаунтами (Parallel Apps). Оновлення до Android 8.0 Oreo обіцяють на початку наступного року. Скільки коштує?

Ціна OnePlus 5T починається з 500 доларів США за стандартну модель і 560 доларів за версію на 8/128 ГБ. У Європі будуть ті ж цифри, але в євро. Старт продажів намічений на 21 листопада. Серед основних конкурентів можна назвати китайський Xiaomi Mi Mix 2, а також подешевшав Essential Phone. Інші моделі або обійдуться дорожче, або оснащуються дисплеями з більш звичним співвідношенням сторін 16:9.  

Джерело: OnePlus



Категория: Hi-Tech