Заклик до захисту Тата робочих місць в результаті злиття


Опубликованно 21.11.2017 12:40

Заклик до захисту Тата робочих місць в результаті злиття

Гетті Зображень

Профспілки і політики закликають до "Тата Стіл" і thyssenkrupp для захисту Вельш робочих місць, коли вони йдуть вперед з їх планованого злиття.

Індійські і німецькі компанії підписали меморандум про взаєморозуміння для об'єднання своїх європейських металургійних операцій в 50-50 підприємство.

Це призведе до приблизно 4 000 втрат робочих місць.

Майже 7000 чоловік працює на Тата в Уельсі, в тому числі понад 4000 в Порт Талбот - найбільший металургійний завод у Великобританії.

Ці дві компанії були в переговорах з минулого року, коли Тата вийшла з процесу продажу, щоб продати всі свої операції у Великобританії.

Це підтвердив у середу, що плоскі сталеві бізнеси двох компаній в Європі і стали сервісному обслуговуванню підприємств концерну thyssenkrupp буде зливатися під Інтернет і буде називатися металлкомплект-м "Тата Стіл". Тата і thyssenkrupp згоден злиття стали Що за Тата-Тіссенкрупп злиття? - Це менше з двох зол'

Але два партнери очікують, що цей крок буде близько 4000 робочих місць буде, половина від адміністрації і половина з виробництва.

Спільнота Союз заявив, що буде домагатися гарантій для працівників.

Рой Rickhuss, генеральний секретар, сказав: "у той час як злиття такого розміру неминуче означатиме перегляд функцій підтримки, таких як HR і IT, переважна більшість з цих ролей більше не знаходяться у Великобританії.

"Ми були впевнені, що не буде ніякого закриття або скорочення активів у виробничі потужності у Великобританії.

"Якщо компанії не прагнуть проводити примусових скорочень робочих місць ми будемо боротися, використовуючи всі необхідні кошти".

Гетті Зображень

Вельш-секретар Уряду економіки Кен Коньков сказав він і перший міністр Карвин Джонс говорив Bimlendra Джа, головний виконавчий Тата стали Великобританія, раніше в середу.

Володимир Коньков розповів АМС: "мені були надані гарантії щодо активів, які існують в Уельсі і Великобританії, що не буде ніяких закриттів, що оголошення прокладає шлях для сталого та конкурентоспроможного майбутнього металургійної промисловості в Уельсі.

"Але я буду домагатися подальших обговорень не тільки Тата, але з thyssenkrupp, щоб гарантувати, що інтереси Вельш робітники в саме серце спільного підприємства".

Плановий Розширений інноваційний центр сталі в університеті Суонсі буде як і раніше йти вперед, р-н додав Коньков.

МП аберавон Стівена Кіннока з побоюванням сприйняли новину про угоду, заявивши: "це дуже добре, щоб побачити чітке довгострокове зобов'язання в Порт Талбот."

Але він додав: "Тата Стіл намір інвестувати ?1 млрд для підтримки доменних печей, а також для запобігання примусового дострокового звільнення.

"Ці зобов'язання мають бути виконані, і я буду шукати запевнення від компанії, що вони жодним чином не впливає на сьогоднішні новини."

Аналіз: Брайан Meechan, Бі-бі-сі Уельс бізнес-кореспондент

Тата завжди була складна історія з безліччю змінних елементів.

У короткостроковій перспективі, це принаймні забезпечує впевненість працівників, що план Тати для злиття рухається вперед.

Профспілки вимагають гарантій того, що Тата буде інвестувати в Порт-Толбот, включаючи ремонт однієї з доменних печей.

Вони не чекають великі втрати робочих місць у Великобританії як частина угоди, але кажуть, що вони будуть боротися з будь-яких примусових скорочень робочих місць, якщо вони виникають.

Тата колишні інвестує ?1 млрд у Порт Талбот протягом 10 років в залежності від ринкових умов, намагаючись уникнути примусових скорочень робочих місць і обліку двох доменних печей, що працюють протягом п'яти років.

Ці обіцянки були зроблені, щоб заручитися підтримкою робітників, впровадити менш щедрі пенсійні схеми.

Досі зберігається заклопотаність з приводу довгострокових зобов'язань компанії thyssenkrupp Тата в Порт Талбот і є робочі місця.

Падіння вартості англійського фунта і зростання цін на сталь в даний час порт Талбот як і більшої ефективності воно впровадило у виробництво.

Але ціни стали нестабільними, в світі як і раніше виробляє набагато більше, ніж необхідно, і вартість фунта може піднятися.

Південний Уельс-Уест-АМ, Сьюзі Девіс, сказав, що це життєво Валлійська уряд "тримає свої обіцянки і підтримати співробітників, постраждалих від цих змін".

"Турбота повинна також бути проявлена, щоб гарантувати, що будь-яка реструктуризація не підриває перспективність операції тут, в Уельсі", - додала вона.

Радник Алун Llywelyn, який представляє не пропустіть шанс зупинитися в Порт-Толбот, заявив, що операція була "кроком вперед", але додав: "нам потрібно набагато більше інформації про свого бізнес-плану".

Ендрю Робб, голова "Тата Стіл" в Європі, заявив, що оголошення ознаменувала черговий крок у "будуємо майбутнє діяльності ТОВ" Тата Стіл "в Європі, яка є стійкою у всіх сенсах".

Секретар бізнес-Ґреґ Кларк заявив з загальним прагненням порт Талбот "в якості світового класу стали виробник, з акцентом на якість, технології та інновації".

Пенсійна схема Тата ?15 млрд була основним каменем спотикання в переговорах про злиття.

Але угоду з Tata працівників і підтримки пенсій регулятори означало, що компанія дистанціюється в значній мірі від його пенсії зобов'язання.



Категория: Финансы