Крах "Нозерн рок": десять років потому


Опубликованно 29.11.2017 16:52

Крах

Гетті Зображень

Влітку 2007 року, Ньюкасл мав багато, щоб з нетерпінням чекати. Мультяшки - Ньюкасл Юнайтед - з'явився новий власник, мільярдер роздрібна магнат Майк Ешлі, і багато чого, як очікується, під керуванням Сем Еллардайс.

Результативність в команді сорочки спонсора, Північна Скеля, був джерелом гордості; після десятиліть важкі часи після закінчення суднобудуванні та гірничодобувної промисловості, на північно-сході нової економічної чемпіон, який був надання фінансових послуг гіганти Південно-справжній біг для їх гроші.

Колишня будівля товариства demutualised і піднялася вгору на FTSE 100, в елітний клуб найбільших британських компаній котируються, і в процесі став четвертий за величиною Банк у Великобританії за часткою кредитування. Банк катапультування повинна бути таємниця' - Це було круто: фінансова криза згадав

Голова, Метт Рідлі, підвела його в щорічну доповідь, похвалив "ще один рік" і заявив, що "наша стратегія використання економічного зростання, підвищення ефективності та якості кредитного портфеля, щоб винагородити акціонерів, так і клієнтів продовжує добре працювати."Токсичне паливо

Кілька місяців потому, Північна Скеля імперія лежала в руїнах. Паливо було використано для того щоб вирости так швидко виявився токсичним.

Гетті Зображень

Замість використання депозитів як джерела коштів для кредитування для домовласників, його запозичили на міжнародних валютних ринках.

Коли субстандартний криза вдарила по Америці, ці ринки злякалися, і перестали кредитувати все, що схоже, що це може бути переэкспонирована на ринку житла. Північна Скеля була очевидна першою жертвою.

Бі-бі-сі зламав Новини, що він потрібен Банк Англії підтримує 10 років тому завтра, і післязавтра були черги біля відділень банку, перший запуск на британський Банк протягом 150 років. Після накульгуючи на ще кілька місяців, "Нозерн рок" був націоналізований в лютому 2008 року.Регіональні шок

Радник Нік Форбс, лідер міська Рада Ньюкасла, пам'ятає, як виходив з цивільного відділення на сусідній вулиці Ньюгейт, де Північні скелі його головне місто гілка-центр. "Там була черга на вулицю йти прямо вниз по вулиці. Це дійсно була перша ознака того, що щось сталося. Ніхто не бачив його."

Гетті Зображень

Загибель Північної року - вона була розколота на "поганих" і "хороших" множин активів та операцій з Virgin грошей на покупку останніх був шок для економіки регіону, як це було банківської кризи, які пішли.

"Ми були рано в рецесію і пізно", - сказав містер Форбс. "Це тільки зараз справді, що ми відбили, що втратив землю".

Загинуло близько 2500 робочих місць. Там був ще один важкий удар, мало відомі за межами північно-сході - втрати Північного рок-Фонд, благодійний фонд, який отримав 5% від прибутку банку на кожний рік.

Гетті Зображень

Він дав ?235 м на добрі діла до того, як банк був націоналізований і розлучилися. Містер Форбс тепер тисне скарбницю, щоб повернути частину прибутку, яку він очікує від свого виступу на Північній скелі, щоб компенсувати втрати фонду.

"Нозерн рок" акціонерами також претендує на потенційні прибутки, які незалежні експерти заявили, що в результаті може скласти близько ?8 млрд.

Асоціації дрібних акціонерів, багато з яких втратили свої заощадження, коли банк був націоналізований, попросив канцлер ще раз подумати про компенсації, який був заборонений раніше.

Гетті Зображень

Джон Вуд, керуючий фондом, який був великій Північній рок-акціонер і серйозно критичних дій Банку Англії, теж думала, що буде розглядати свіжі юридичні дії. Казначейство сказало, що будь-які надлишки з північних порід націоналізація повинна компенсувати платникам податків сум ризикували порятунку.Уроки

Через десятиліття, важливі нитки "біг на скелі" історія тільки зараз вони були розкриті. В інтерв'ю Бі-бі-сі Гері Хоффмана, який був десантований у якості головного виконавчого після приватизації, сказав, що знайшов організацію, з беззаперечним - і нещасна - культури.

"Керівництво було повністю втратив зв'язок з вугіллям особа, і не знав, що відбувається. Було ставлення, що Ви не питання, Що відбувається, яка стала трагедією, тому що там були дуже хороші люди в банку".

Гофман показує, що Казначейство вже розглянув всі можливі варіанти на майбутнє банку, коли він очолював не тільки продаж банківських суперника, але і зняття з мілини банку як самостійного бізнесу, і її повного виконання та закриття.

Гетті Зображень

Інші високопоставлені банківські джерела повідомили Бі-бі-сі, що останній варіант - закриття - був улюбленим аж до Різдва 2008 року, коли керівництво банку зумів переконати Казначейство могло бути продано як функціонуючої господарської одиниці.

Каже містер Хоффман, що банківський сектор Великобританії зараз безпечніше, ніж напередодні кризи, з великим запасом капіталу у великі установи. Проте інші не погоджуються, підкреслюючи, що зростання значною мірою ілюзорної.

Кевін Дауд, професор фінансів та економіки в університеті Дарема, каже, що зміни в банківському регулюванні не значно поліпшена стійкість банків.

"Банк Англії дивиться на балансової вартості активів банку - цінність, яку вони самі ставлять на свої активи. Але якщо подивитися на фондовий ринок, інвестори не вірять, тому що більшість наших великих банків на фондовій біржі менша, ніж їх балансова вартість."



Категория: Финансы