Шойбле подав у відставку з поста міністра фінансів


Опубликованно 06.12.2017 18:26

Шойбле подав у відставку з поста міністра фінансів

Гетті Зображень

Вольфганг Шойбле, давні Німеччини про-жорсткої економії міністр фінансів, встановлюється покинути пост.

Він був міністром фінансів протягом останніх восьми років, отримавши репутацію за міцність переговори єврозони з Грецією.

Пан Шойбле, 75, буде висунутий на посаду спікера німецького парламенту Бундестагу.

Слідуючи цьому тижні вибори, вільні демократи вказали, що вони хотіли б працювати в Міністерстві фінансів.

ВДП є потенційним партнером по коаліції Християнсько-демократичний Союз Ангели Меркель, яка залишалася найбільшою партією в парламенті після голосування у неділю, але не в змозі керувати самостійно.

Заступник голови ВДП Вольфганг Кубіцкі, привітав план з висунення пан Шойбле на пост президента Бундестагу в знак відкритості канцлер Ангела Меркель тристоронні коаліції з ВДП і "зелених".

Але він припустив, що ВДП хоче внести деякі зміни в німецькій економічній політиці: "у разі ВДП стає частиною уряду, нової бюджетної політики буде мати важливе значення". Німецької сторони встановили Меркель жорстко червоними лініями Чому так багато голосів на сході вибрали Афд

Пан Кубіцький і лідер партії ВДП Крістіан Лінднер обидва були згадані в якості можливих кандидатів на пост Міністерства фінансів.

Під час кризи в єврозоні, р-н Шойбле будуть поважати, особливо вдома, в Німеччині, за відмову від пом'якшення жорсткої економії, запроваджених щодо країн Південної Європи в обмін на фінансову допомогу. Але в Греції його ім'я стало символом безкомпромісності і жорсткості.

Пан Шойбле є найдовшим постійним членом парламенту після обрання в 1972 році.



Категория: Финансы