Як тобі вино з пробкою чи кришкою, що загвинчується?


Опубликованно 15.01.2018 00:19

Як тобі вино з пробкою чи кришкою, що загвинчується?

Хорхе Сарменто

Якщо ви звичайний любитель вина це майже впевнений, що ви відкрили у свій час у закупорених пляшках або два.

В результаті зіпсованої пробки, вино пахне і неприємні на смак - все затхлий і запліснілий.

Після первісного розчарування, то у вас турбуватися про спробу отримати свої гроші назад з винного магазину чи супермаркету.

Або ви можете зіткнутися з незручної бесіди з гордовитим вина офіціанта, шеф якого, можливо, не сприймуть повертаємо вам, особливо якщо це був дорогий пляшки і плями не надто помітні.

Цифри за скільки Корк-герметичний пляшки вина залежить від пробки зараза гаряче оскаржується, але дослідження 2007 року сказати, що один у 10.

З репутацією на кону, і гроші, втрачені на вино нахилив вниз тоне, то не дивно, що винороби всього світу продовжують рів пробки для гвинтових металевих ковпачків на пляшках. Та так, що пробка відлетіла від ущільнювальної 95% пляшок вина у світі в 1990-х роках, тільки 62% у 2009 році.

Це погана новина для виробників португальської пробки, які постачають більше половини світовий ринок лісу коркових дубів на півдні країни. Тим не менш, галузь чинить опір.

APcor

Але перше, що точно пробки душок? Це обумовлено хімічне з'єднання, відоме як ТСА.

У дуже простих термінах, ТСА створюється крихітні повітряно-крапельні грибів, які приєдналися до пробочке. Це не шкідливо, але це може зробити ваше вино смаком погано, або ж позбавити його смаку.

Карло де Хесус, директор з маркетингу в найбільших португальських виробників пробки, Аморім, визнає, що близько 13 років тому речі виглядали похмурими для майбутнього натуральні пробки в деяких країнах.

"Звичайно, все має свої плюси і мінуси, але був момент, приблизно в 2003-04, де зображення пробки не маючи майбутнього відбувається на деяких ринках, в основному в Австралії та Новій Зеландії", - говорить він.

Філіп Лоран

Перенесемося в сьогодні, і пан де Ісус каже, що Аморім є провідним зусилля по запобіганню будь-якого ТСА заражених пробок потрапити в систему.

Він робить це за допомогою обробки вона називає "NDTech", в якій він використовує високотехнологічне датчика машини, щоб відсіяти поганих пробок.

Г-н де Ісус додає: "ми можемо зробити цей аналіз не хвилинах... але вже через кілька секунд. Тепер ми можемо дати окремі гарантії, пробки пробки".

І незважаючи на великий крок, щоб загвинчуються кришками, зокрема, ще в Австралії та Новій Зеландії, Аморім в даний час виробляє 4,4 млрд. винних пробок щорічно, із загальної суми в 12 млрд загальногалузеві.

Це можна порівняти з 4,7 млрд загвинчуються кришками в рік, а 1,8 мільярда пляшок з пластиковими пробками.

Незважаючи на напружену роботу Аморім та інші члени португальської коркової індустрії для вирішення ТСА, Австралійський бос вино Мітчел Тейлор говорить, що він ніколи не повернуся в пробки.

APcor

Містер Тейлор керуючий директор Тейлоры віна (також відомий як вин Уейкфілд у Великобританії), спираючись у Клер Веллі Південна Австралія. У 2004 році це була перша Австралійська виноробня вирішили запечатати всі свої вина під гвинтовою кришкою.

"Ми знаходили ми у ТСА і випадкові проблеми окислення со до 10-15% наша вина, і нам вдалося ліквідувати цю ніч", - говорить він.

"Світ зрушив уперед, я порівнюю повертаюся в Корк як кінь і віз, це чудовий вид транспорту, але насправді ми перейшли в сучасні технології".

Але в той час як Пан Тейлор виступає категорично проти натуральної пробки, залишається фактом, що переважна більшість провідних європейських і американських вин ще запечатані.

Крім того, у разі традиції, і тривале сприйняття, що вино буде кращої якості, натуральні пробки вже перевірена протягом століть, допомагаючи вин зрілі, дозволяючи в маленьке кількість кисню, щось загвинчуються кришками не може правильно повторити.

Гргіч Хіллс Естейт в долині Напа в Каліфорнії є одним виноробом, який в основному дотримуюся натуральної пробки, який він використовує на 70% своїх вин.

Він зазвичай платить близько 70-93 копійок (52-69p) на високоякісній португальської пробки.

Тейлорс

Іво Jeramaz, Grgich віце-президент вирощування винограду і виробництва, говорить: "цих днів наші дослідження вказують на три-п'ять пробок на 1000 постраждалих від ТСА, а не три-п'ять на 100, так що це набагато менше, ніж раніше."

Він додає, що "на вищому рівні дорогих вин" потрібні натуральні пробки, а "просто так як Ви не будете пити з паперового стаканчика".

Більше історій з серії бізнес Бі-бі-сі мозок дивлячись на цікаві теми бізнесу з усього світу:

Мінливі підбори кінці жінок болять ноги?

Зробити колір ви носите на роботі справу?

Перетворення мертвого в вінілові платівки

Як Сицилійських апельсинів виробляються в одяг

Grgich не використовувати будь-які загвинчуються кришками, а замість цього на решту 30% зі своєї пляшки це експерименти з новою пробкою називається "діам".

Розробник-французька фірма з однойменною назвою, пробки діам виготовляються шляхом фрезерування пробки в зерна, які обробляють вуглекислим газом, щоб видалити будь-які ТСА, перш ніж бути спресований і склеєний у формі пробки.

Пробки діам зараз швидко зростає в популярності, особливо серед французьких виноробів, спрямовані на Близькому ринку.

Дієм

Марк Пардо, майстер вина у купця КК Беррі Бразерс & Радд, каже, що натуральна пробка-це ще "привілейовані закриття для вина, які вимагають підвал".

Він додає: "її еластичності і здатності дозволяють дуже ніжний окислення, коли вино правильно зберігається, робить його ще-неперевершеним замком для довгострокових вин.

"Прогрес у методах обробки пробки маю на увазі, що деякі виробники пробки тепер можемо давати гарантії і відстеження, для забезпечення питущий проти все більш рідкісним "закупорені пляшки.

"І, як такий, Корк ще закриття преміальних вин, незважаючи на всі експерименти преміум виноробні з іншими закриття."

Португальська пробкова індустрія також прагне підкреслити її екологічність, особливо той факт, що дерев не вирубують, щоб збирати пробки. Замість пробки видаляється з-під кори, а потім відростає протягом дев'яти років.

Гетті Зображень

Майкл Колангело, віце-президент Нью-Йоркської піар-компанії Колангело & Partners, яка є просування португальської пробки в США, говорить: "багато людей до сих пір не розумію, стійкості та пробки, які вона, як стрижка овець - не вбивати овець, щоб отримати шерсть."

Раміро Баптиста, менеджер Корк фірма portugalia, додає, що в глобальній винної індустрії є достатньо великим для всіх форм закриття, щоб мати світле майбутнє.



Категория: Финансы