Компанія Nokia вбиває високопродуктивних VR камери


Опубликованно 20.01.2018 00:53

Компанія Nokia вбиває високопродуктивних VR камери

Гетті Зображень

Компанія Nokia згортає свою високого класу віртуальної реальності поділу камери.

На Озо і його наступні Ооз+ були на ринку для професіоналів, будучи в змозі захопити "найвища якість" 360-градусні кадри, можливо, і були використані Дісней.

Але, незважаючи на недавнє зниження цін, фінська фірма повідомила, що продажі були слабкіше, ніж очікувалося.

Один експерт сказав, що це відображає той факт, що громадський апетит на утримання ВР і раніше досить обмежений.

У заяві сказано, що Nokia тепер планує присвятити свої зусилля, щоб замість розробки "розумних" продуктів для здоров'я, і залишити його для інших, щоб будувати свою роботу ВР.

"Більш повільне, ніж очікувалося, розвитку ринку VR означає, що Nokia Technologies планує скоротити інвестиції і зосередитися на технології можливості ліцензування", сказав він.

"Група покликана зупинити подальший розвиток версії Озо камери і апаратного забезпечення, при збереженні зобов'язань перед існуючими клієнтами".

Нокіа

Він додав, що 310 робочих місць були вирізані, як наслідок, впливають на посади в Фінляндії, Великобританії і США.Кадри з вертольота

Оригінальний Озо був вперше представлений в липні 2015 року. Портативний пристрій показав вісім камер і така ж кількість мікрофонів, щоб захопити обидві сферичні відео і просторовий звук.

Він спочатку був $60,000 (?45,500) цінник, приведення його у відповідність з іншими камерами зазвичай використовується для голлівудських фільмів і телевізійних рекламних роликів.

Дісней був одним з ранніх, використовуючи обладнання для створення інтерактивних закулісні кадри для свого фільму книга джунглів.

Він також був використаний лондонським виробництва дому алхімії ВР на майбутніх природних документальна історія про Галапагоських островах. Керівник компанії-Виробництво вітав можливості, що її відносно невеликий розмір відкрив.

Нокіа

"Ozo це, мабуть, найпростіший фотоапарат у світі", - заявив Ян Сайдэ повідомив новинний сайт TVTechGlobal.

"Це дійсно змінилося, як ми робимо ВР. Раптом, ризиковані знімки можливі, ви можете поставити його на моторному візку [візок], або ремінь його на вертоліт."

Однак, інші були більш критично.

Британська компанія з виробництва SpeedVR попередила клієнтів про те, що Розмір файлу, який камери створені були величезні, і що він боровся зі сцени в тіні або відблиски.

"Близько однієї десятої від ціни Ви зможете отримати більш високою якістю в іншому місці," він писав в минулому році.

У квітні Nokia оголосила про подальшою системи - Ооз+ - багатообіцяючий краще динамічний діапазон і чітке, чисте зображення для вирішення критичних зауважень клієнтів.

Нокіа

Він надійшов у продаж за $45 000, але зі знижкою до 25 000 $через п'ять місяців.

"На Озо явно було набагато менше, нішевий продукт, ніж Nokia очікується", - зазначив Бен Вуд з СЦК розуміння технік консультування.

"Проблема полягала в тому, що це була дуже рання стадія технології і користувачі часто зустрічається знадобилося багато часу, щоб обробити контент.

"І, на жаль, 360-градусний контент і віртуальна реальність в більш широкому сенсі зняли не так швидко, як багато у галузі сподівався - незважаючи на підтримку платформ, включаючи Facebook і YouTube."



Категория: Финансы