Ти сексуальним домаганням на роботі?


Опубликованно 24.01.2018 09:30

Ти сексуальним домаганням на роботі?

Гетті Зображень

Сексуальні домагання на роботі повернулася в заголовки після того, як нам продюсер фільму Харві Вайнштейн вибачився про те, як він "вів себе з колегами в минулому". Він прийшов після того, як газети повідомили про низку заяв про сексуальні домагання проти нього.

Яка поведінка вважається сексуальним домаганням на роботі? І як ви повинні впоратися з цим, якщо ви думаєте, що це відбувається з вами?Що є сексуальним домаганням на роботі?

Простіше кажучи, сексуальне домагання-це небажане поведінка сексуального характеру.

Це переслідування може бути вербальною або невербальною, і може змусити вас відчувати страх або дискомфорт.

Вам не потрібно заперечують проти поведінки людини для того, щоб вважати небажані, консультації громадян, зазначає.

Він може включати: Сексуальні зауваження або жарти - особисто або електронною поштою Недоречні дотику, щипки, поплескування або обіймати Небажані сексуальні домагання або інших форм сексуального насильства Дивився з сексуальним підтекстом або вовк насвистує Показу зображень сексуального характеру - наприклад, колега може поставити топлес календар або картинку, яку ви вважаєте образливим Бути менш сприятливим у результаті відмови від будь-якого такого поведінки

Сексуальні домагання на роботі: чотири жінки Показати всі

Фотограф кажу сексуальних жіночих історій переслідування

Я взяти selfies з чоловіками, які мене мучитиЯкі заходи ви можете прийняти?

Гетті Зображень

Тих, хто відчуває сексуальні домагання на роботі у Великобританії знаходяться під захистом Закону про рівність 2010.

У деяких випадках, розповідаючи комусь їх поведінка викликає у вас дискомфорт може бути достатньо, щоб зупинити його, каже, що зайнятість адвоката Джеймса Уоткінса, з Слейтер і Гордон.

Прийшла ще одна колега на роботі також може допомогти Вам вирішити, що робити, - каже він.

Якщо ні, ви можете: Повідомте Вашого менеджера - консультація громадян пропонує Вам оформити це у письмовому вигляді і зберегти копію Вести щоденник, записуючи домагання, коли це відбудеться, і хто був свідком його Поговоріть з вашим відділом кадрів або профспілці, хто може дати пораду - ви можете залишитися анонімним, якщо ви виберете Подати офіційну скаргу, всі роботодавці зобов'язані мати порядок розгляду скарг - де ви можете викласти в письмовому вигляді "хто" чи "що" "де" переслідування і як це змусило вас почувати себе

Якщо ці варіанти не працюють, ви можете подати позов до суду з трудових спорів.Що бере участь у прийнятті позову?

Гетті Зображень

До пред'явлення вимоги в суд по трудових спорах вам належить пройти якнайшвидшого примирення з посередницькою групою Бспс (консультації, примирення і арбітражу) - це може бути в змозі домовитися про врегулювання або практичні рішення для вас.

Якщо немає такої можливості, ви можете зробити заявку онлайн. Претензії можуть бути зроблені жінками або чоловіками, в тому числі співробітників, стажистів і поступають на роботу Ви повинні подати позов протягом трьох місяців за актом переслідування Людина може подати позов проти свого роботодавця і злочинець одночасно Потрібні свідчення, деталізуючи переслідування, але це не повинно бути зачитано позивачу Суддя, трибунал розглядатиме, може "розумний" людина був би ображений поведінкою Трибунал зайнятості мита були скасовані, тобто Ви платите тільки за юридичне представництво ви вирішите Я вийшла в сльозах і підписав хворих'

Гетті Зображень

"Я був сексуальним домаганням на роботі двоє чоловіків, які працювали там протягом довгого часу.

"Один з них сказав, що вони хотіли б посадити мене за стіл і накинутися на мене і вони будуть дивитися на мої ноги, коли я проходив повз.

"Я приніс це зі старшим менеджером, але він на мене накричав і сказав, що це моє слово проти мого колеги... я пішла вся в сльозах і підписав хворий..." Джейн, Лондон

Що це походить, щоб бути сексуальним домаганням на роботі?Наскільки велика ця проблема?

Дослідження, опубліковане в минулому році в профспілці запропонували більше половини жінок кажуть, що вони були сексуальним домаганням на роботі - і більшість визнають, Не повідомляти про це.

Він виявив, що у дев'яти з 10 випадків винуватцем був чоловік, і майже кожна п'ята жінка (17%) сказали, що це їх менеджер або хтось з прямої влади над ними.

Причин не повідомивши про домагання включені збентеження (20%), побоюються, що вони не будуть прийняті всерйоз (24%), або що це звітності вплине на їх взаємовідносини на роботі (28%).

Чоловіки також можуть бути жертвами сексуального домагання на робочому місці. Допомога та поради Бспс (консультації, примирення і арбітражу): 0300 123 1100 Консультації громадянина, Англія / Уельс: Суспільний інтерес в роботі: 020 7404 6609 Консультативний рівності службу підтримки (ШАЛ): 0808 800 0082



Категория: Финансы