Міністр лобіює нас на Бомбардьє поспіль


Опубликованно 30.01.2018 00:18

Міністр лобіює нас на Бомбардьє поспіль

ПА

Міністр закордонних справ Ірландії висловив заклопотаність з міністром торгівлі США з приводу потенційного впливу бомбардир-Боїнг торговельних суперечок міг би і на північну Ірландію.

Симон Ковени зустрілися з Уілбур Росс в США в середу Вдень.

Він сказав містер Росс, що безпека економіки в Північній Ірландії має важливе значення для мирного процесу.

Минулого тижня Міністерство торгівлі США запропонувало 220% податок на імпорт на C-серії літаків компанії Bombardier.

Дане рішення було ухвалене після скарги конкурента літак-мейкера, Боїнг.

Виступаючи за підсумками зустрічі, р-н Ковени сказав, що він повідомив пан Росс, що, якщо попередні висновки стосовно компанії Bombardier повинні були бути повторений в остаточному вироку наслідки для осіб, що працюють в компанії в Белфасті "буде дуже серйозною" і вплив на економіку Північної Ірландії "будуть вимовляти". Реакція на рішення Бомбардьє Аналіз: не кінець бомбардир поспіль Чому компанії так важливо, щоб Н? Бомбардир-Боїнг спору пояснив

"Хоча я ціную, що це комерційний спір, за якого влада США повинні судити, тим не менш важливо, що в якості гаранта Угоди "страсної п'ятниці", ірландський Уряду стурбованість з приводу потенційної можливості випадання передані на вищому рівні," р-н Ковени додав.

Канадська аерокосмічна фірма працює понад 4000 працівників на чотирьох сайтах в Північній Ірландії.

Компоненти серії C-реактивний проводяться на спеціально побудованому заводі в східному Белфасті і багато інші місцеві фірми, що беруть участь в ланцюжку поставок.

Каральний податок буде істотно підвищувати ціни на літак на американському ринку, і загрожує майбутньому продукту.

Агентство Reuters

Боїнг взяв справу після звинувачення бомбардир антиконкурентної практики.

Він стверджував, його суперником був продаж C-серії літаків нижче собівартості після отримання державної субсидії з канадського і британського урядів.

Коли попереднє рішення було прийнято минулого тижня міністр торгівлі США Уілбур сказав: "субсидування товарів з боку іноземних урядів є те, що козир Адміністрація дуже серйозно."

Між тим, ірландський бізнес-організації закликав Євросоюз втрутитися в Бомбардирского спору.

Ірландський малих і середніх підприємств Асоціації (ИСМЕ) закликав ЄС захистити Белфаст робочих місць до "агресивно" проти нас протекціонізм.

"ИСМЕ визнає, що там може бути спокуса англійці нехай варяться у власному соку, поки на виході Великобританії аварія поїзда повільно палі вгору," він сказав.

"Було б нерозумно для ЄС піддаватися цій спокусі".

В торговельну комісію США згідно з правилом про Департамент податкової пропозицією торгівлі 220% У наступному році, але ИСМЕ заявив, що ЄС не слід чекати на остаточне рішення.

Його головний виконавчий, Ніл Макдоннелл, заявив, що ЄС "повинен подати сигнал прямо зараз, що він буде беззастережно, однозначно і агресивно виступають проти протекціоністських заходів з боку США з тарифами ефект".



Категория: Финансы