'Тик' економіст Талер виграє Нобелівську премію


Опубликованно 03.02.2018 00:55

'Тик' економіст Талер виграє Нобелівську премію

Агентство Reuters

Американський економіст Річард Талер, один з батьків-засновників поведінкової економіки, виграв у цьому році Нобелівську премію по економіці.

Проф Талер, Чикаго школи бізнесу Бут, співавтор світового бестселера поштовх, який дивився на те, як люди роблять погано або ірраціонального вибору.

Судді сказали, що він продемонстрував, яким чином "підштовхуючи" - термін, він придуманий - може допомогти людям краще здійснювати самоконтроль.

Він буде одержувати 9 мільйонів шведських крон (?850,000) від комітету.

"Я постараюся провести його так ірраціонально, як це можливо!" на 72-річний економіст. Підштовхування

Робота проф Талера призвели до Великобританії створити "блок ліктем" під керівництвом колишнього прем'єр-міністра Девіда Кемерона. Він був запущений в 2010 році, щоб знайти інноваційні способи зміни суспільної поведінки і має офіси у Великобританії, Нью-Йорку, Сінгапурі та Сіднеї.

Один з лауреатів Нобелівської премії суддів, Stroemberg, заявив, що роботи проф Талера були вивчені як людська психологія форми економічних рішень.

"Висновки Річарда Талера надихнули багатьох інших дослідників йде по його стопах, і це проклало шлях до нової області у сфері економіки, яку ми називаємо поведінкової економіки", - сказав р Stroemberg.

Першорядне значення

Група заявила, висновки проф Талера допомагає людям розпізнавати маркетингові трюки і уникнути поганих економічних рішень.

Зокрема, його робота виглядала як "підштовхнути" людей робити більш довгострокового планування, таких як економія на пенсію.

Проф Талер також зробив епізодичну роль у голлівудському фільмі, великий короткий, пояснюючи складні фінансові інструменти, які призвели до фінансової кризи 2007 і 2008 років.Домінують американці

Це остання Нобелівська будуть оголошені в цьому році, після того, як призи для медицини, фізики, хімії, літератури і миру були вручені минулого тижня. Ти штовхнув? Слухати: як 'поштовх' теорія підкати нездорової їжі Хто з лауреатів Нобелівської премії миру? Ісігуро-лауреат Нобелівської премії з літератури Слухати: Глобальна бізнес-інтерв'ю з проф Талер

Премія з економіки-єдина Нобелівська створено не Альфреда Нобеля, а замість цього було розпочато в 1968 році, вже після смерті благодійника.

На сьогоднішній день у нас переважає приз, з американських економістів, на які припадає приблизно половина лауреатів з початку. Між 2000 і 2013, американські вчені виграли або розділили премію щороку.

У минулому році британець Олівер Харт і Бенгт Холмстром Фінляндії отримав нагороду - офіційно називається премією вибору банку Швеції з економічних наук пам'яті Альфреда Нобеля - за свою роботу з теорії контрактів.Аналіз: як 'поштовх' теорія працює

Гетті Зображень Камаль Ахмед, економічний редактор Бі-бі-сі

Центральний розуміння проф Талер полягає в тому, що ми не розумні істоти улюбленого більш традиційної економічної теорії.

Дали два варіанти, ми, ймовірно, виберемо неправильний, навіть якщо це означає, що роблячи себе менш заможними.

Відсутність часу на роздуми, звички і бідних прийняття рішень означає, що навіть якщо з фактологічний аналіз (наприклад на здорове харчування) ми ще, мабуть, щоб забрати бургер і чипси.

Ми голодні, ми поспішаємо і бургер і чипси-це те, що ми завжди купуємо.

Теорії спонукання враховує цей факт, оскільки вона заснована на простій передумові, що люди часто вибирають те, що простіше над тим, що наймудріший.

Випробування показали, що покласти здорову їжу на більш високому збільшує продажі.

Їжа, швидше за все, буде в чиїйсь лінії очей і, отже, "підштовхнути" людину до покупки, що вони мали якесь уявлення про аргумент ожиріння чи ні.

Детальніше в блозі Камаля.Попередні лауреати Нобелівської премії з економіки: 2016: Олівер Харт (Великобританія) і Бенгт Холмстром (Фінляндія) 2015: Ангус Дітон (Великобританія-США) 2014: Жан Тіролю (Франція) 2013: Юджин Фама, Ларс Петер Хансен і Роберт Шиллер (США) 2012: Елвін рот і Ллойд Шеплі (США) 2011: Томас Сарджент і Крістофер Сімс (США) 2010: Пітер Даймонд і Дейл Мортенсен (США) і Крістофер Піссарідес (Кіпр-Великобританія) 2009: Елінор остром і Олівер Вільямсон (США) 2008: Пол Кругман (США) 2007: Леонід Гурвич, Ерік Маскін і Роджер Майєрсон (США) 2006: Едмунд Фелпс (США)



Категория: Финансы