Шелак і УФ-лампи шкідливі?


Опубликованно 03.02.2018 02:50

Шелак і УФ-лампи шкідливі?

Шелак та гель-лак – це красиво і зручно, можна забути про манікюр на дві-три тижні, а то й більше, якщо лак і майстер дійсно хороші. Але подейкують, що UV-лампи шкідливі, а лаки – отруйні. Дійсно і в манікюрі працює той же принцип, що і в їжі – смачне(гарне) не може бути корисним?

Shutterstock/Fotodom.ua

Make-up брів. Що зараз носять?

З кожним роком дерматологи все наполегливіше говорять про небезпеку ультрафіолетових променів, засмага вже майже став поза законом. Але невже, якщо мова йде всього лише про декількох хвилинах під UV-лампою, це маленьке задоволення теж загрожує неприємними наслідками?

Аж ніяк. Якщо майстер регулярно змінює лампи, то рівень випромінювання UV хвиль у них навіть менше, ніж у сонячному світлі. А рівень UVА променів (які вважаються найбільш небезпечними для здоров'я) еквівалентний додатковим 1,5 — 2,7 хвилинах прогулянки під сонцем. До речі, тильна сторона долоні в 4 рази більш стійка до УФ-випромінювання, ніж та ж щока.

Про безпеку UV-ламп говорить і доктор Елізабет Хейл, офіційний представник організації Skin Cancer Foundation. Вона запевняє, що кількість випромінювання, яке виробляє ультрафіолетова лампа в момент використання, мінімально. Тому, якщо використовувати лампи в нормальному режимі і не надто часто, дотримуючись інструкції, то це безпечно для здоров'я.

Shutterstock/Fotodom.ua

Які б'юті-засоби небезпечно поєднувати один з одним

Але! Безпечно для здоров'я, а не для краси. Шкіра на руках, яка і так, без жодних додаткових навантажень, нещадно видає вік, від дії UV-ламп стає ще більшою зрадницею.

Напевно ти помічала, який стягнутої та сухої стає шкіра на пальцях і тильній стороні долонь після манікюру з використанням ультрафіолетової лампи? Шкірі потрібен захист. Є два простих способи. Можна перед процедурою скористатися кремом з захисним SPF-фільтром не менше 15. Він захистить шкіру від впливу ультрафіолетових променів на час процедури і запобіжить її сухість після завершення сушіння. Досить нанести невелику кількість засобу на руки за півгодини до манікюру. Має сенс попередити майстра про те, що ти турбуєшся про стан шкіри рук і користуєшся кремом. Адже є альтернатива ультрафіолетовій лампі (UV) – світлодіодна (LED). Головна її перевага – відсутність передачі ультрафіолетових променів і несуттєве тепловиділення. Крім того, при використанні UV - лампи на полімеризацію йде 8 хвилин, а при використанні LED-лампи – всього 4 хвилини. Тому краще вибирати салони, які застосовують для закріплення покриття не ультрафіолетові, а LED-лампи, які вважаються більш безпечними.

Shutterstock/Fotodom.ua

Продукція різних виробників сильно відрізняється по складу, структурі, консистенції, правилами нанесення, впливу на нігтьову пластину. Краще орієнтуватися не на ціну гель-лаку, а уважно читати склад на баночках. Якщо ти помітиш у ньому формальдегід (формальдегідні смоли), толуол, етил ацетат, бутиловий ефір, метаклировая кислота, ксиліт, дибутилфталат – відстав цей гель-лак в бік. Навіщо мазати на свої власні нігті отруйні, токсичні речовини?

Домашнє ламінування волосся желатином

Простий шлях від жирного волосся до нормальних



Категория: Мода и Стиль