5 кращих продуктів для краси і молодості


Опубликованно 08.02.2018 00:57

5 кращих продуктів для краси і молодості

Вчені довели: процес старіння тісно пов'язаний з харчуванням. А це означає, що ми можемо на неї впливати! Які ж продукти здатні продовжити молодість і зберегти красу?

Shutterstock

Читай ще: Чому чоловіки йдуть до молодим? І що їх там чекає? Як зупинити старіння

Все дуже просто. Щоб не постаріти завчасно, потрібно не їсти смажене і обмежити споживання солодощів. Якщо регулярно різко підвищується рівень глюкози в крові, то білки при взаємодії з нею окислюються. Як наслідок, поступово руйнуються тканини, швидше старіє шкіра.

Кожен день їж білки, овочі і фрукти. При нестачі білків шкіра втрачає тонус. А овочі і фрукти – це джерело антиоксидантів, що захищають нас від впливу вільних радикалів.

Американські лікарі рекомендують з'їдати в день 7-11 порцій овочів і фруктів.

Кожна порція – 150 г, тобто майже 1,5 кг в день. Це в ідеалі, але потрібно прагнути є хоча б 500-700 р. Овочі краще їсти сирими: так в них зберігається більше антиоксидантів. Можна готувати їх на пару або тушкувати. До речі, серед продуктів є лідери за вмістом антиоксидантів – це кращі продукти для збереження молодості.

Читай ще: Скільки подруг потрібно мати жінці? Продукти молодості

1. Цвітна капуста. Містить сульфорафон – з'єднання, що має протиракову і антибактеріальним ефектом. Ця речовина необхідно для відновлення генів. Краще всього готувати цвітну капусту на пару.

Shutterstock

Читай також: Топ-7 найбільш корисних звичок, що продовжують життя

2. Необроблені злаки. Вівсянка, пшениця, ячмінь — злаки неодмінно повинні регулярно з'являтися у твоєму меню. Клітковина покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, а слідом за нею і стан шкіри і волосся. А корисні мікроелементи і вітаміни відмінно засвоюються.

Рекомендуємо тобі спробувати продукт АХА Premium «4 злаку» — в одній коробці з'єднані відразу 4 види злакових пластівців! Ячмінні, вівсяні, пшеничні і житні пластівці — такий натуральний мікс добірних злаків з Європи допоможе починати день зі здорового і поживного сніданку.

Щоб зробити ранкові трапези ще різноманітніше і смачніше, пластівці АХА можна доповнити сухофруктами, горіхами, свіжими ягодами і фруктами.

3. Ожина – чемпіон за змістом потужного антиоксиданту антоциана. Багата клітковиною, корисної для мікрофлори кишечника. А здорова мікрофлора – це міцний імунітет і пружна шкіра.

Shutterstock

Читай ще: Хурма: користь і шкода для здоров'я

4. Риба містить жирні кислоти омега-3 – важливий компонент клітинних мембран. У тому числі клітин шкіри.

5. Буряк – справжній суперфуд. Вона посилює моторику кишечника і роботу печінки, володіє антиоксидантною активністю. Буряк краще їсти сирою або робити з неї сік.

Shutterstock

Читай ще: Куркума для здоров'я, краси та молодості: користь і шкода Меню проти старіння

Як скласти меню омолоджувальної дієти? На сніданок, наприклад, з'їж порцію злакових пластівців, залитих натуральним йогуртом без підсолоджувачів.

На перекус — смузі з яблука і селери. На обід – овочевий суп і курячу грудку. На полуденок з'їж фрукт, а на вечерю – салат з буряка з рибою, салат з цвітної капусти або варене яйце з шматочком слабосоленої риби.

Не забувай включати продукти молодості в свій щоденний раціон – це допоможе сповільнити процеси старіння і довго залишатися молодою і енергійною!

Читай також:

Детокс-дієта до літа: як скинути 3 кг за тиждень

Смузі-детокс: як очистити організм і схуднути

Лимонна дієта для ефективного схуднення і без обмежень в їжі

Дієта по годинах: як схуднути, не голодуючи



Категория: Мода и Стиль