Як група крові впливає на характер і здоров'я: дізнайся більше


Опубликованно 10.02.2018 00:17

Як група крові впливає на характер і здоров'я: дізнайся більше

Дивно, як багато може сказати про тебе група крові: які продукти ти не переносиш, чим і як хворієш і навіть який у тебе характер!

Shutterstock

Чому 40% представників білої раси мають кров другого типу, тоді як серед азіатів – тільки 27%? Така розбіжність у групах крові оповите таємницями донині, хоча багато хто вчені намагаються розгадати їх. Далі за всіх поки просунувся американський натуропат і дієтолог Пітер д'адамо. Ще в минулому столітті внаслідок довгих досліджень він прийшов до висновку, що приблизно 60 тис. років тому у всіх людей була одна і та ж група крові – перша. Тому що харчувалися всі однаково – вибору особливо не було: полювали на звірів і птахів, ловили рибу, збирали трави і коріння. Але потім настали голодні часи і все помінялося...

Дізнайся першим: 6 передових технологій в медицині, що з'явилися в 2017 Поділ по групі крові 15-25 тис. років тому племена розрослися: їжі стало не вистачати, довелося зайнятися землеробством. Характер їжі змінився, і з'явилася друга група. Минуло ще 10 тис років: людина навчилася розводити худобу і почав кочувати, їсти м'ясо і пити молоко. Так виникла нова група крові – третя. 1500 років тому внаслідок активного змішування рас народилася 4 група. І зовсім нещодавно з'явилися дані про нульової групи, виявленої у групи пацієнтів в Індії. Феномен назвали «бомбейським». А все, що поки відомо вченим про цю унікальну групі крові, – вона несумісна ні з однією іншою.

shutterstock Дієта по групі крові

У 1996 році Пітер д'адамо випустив у світ книгу «Дієта по групі крові». У ній він пише, що їжа, несумісна з групою крові, містить антигени, які викликають різні захворювання. Д'адамо рекомендував дієту по групі крові, як спосіб знизити ризик інфекцій, схуднути, запобігти такі важкі захворювання, як рак і діабет, а також уповільнити процес старіння.

Але як кров може змінюватися в залежності від їжі? Та дуже просто! Вона еволюціонувала протягом тисячоліть, щоб людство змогло пристосуватися до нової їжі і завдяки цьому вижити, а не померти від нетравлення шлунка. Справа в тому, що в продуктах містяться особливі білки – лектини, які провокують реакцію аглютинації – склеювання клітин крові і викликають запалення слизової оболонки шлунка і кишечника. З'їла їжу не з тим лектином, і в капілярах утворилися тромби, тканини постраждали від нестачі кисню, обмін речовин засмутився. Для кожної групи крові є свої продукти невідповідні. Якщо ними захоплюватися, організм буде витрачати занадто багато енергії на їх перетравлення і зношуватися раніше часу. Дружба та кар'єра

Поділ людей по групі крові сильно розвинене в Японії. І тут мова зовсім не про харчування. На думку японців, саме кров визначає характер та індивідуальні особливості людини, а не астрологія і спадковість. Так, наприклад, молоді люди часто вибирають друзів і супутників життя по групі крові. А менеджери, що працюють у відділі кадрів, використовують знання про групи крові при прийомі людини на роботу. В Японії можна зустріти оголошення, коли яка—небудь фірма оголошує про пошуки особи на вакантну посаду тільки з певною групою крові.

Burda-media Перша група крові Здоров'я. Люди з першою групою крові схильні до захворювань ШКТ. Крім цього, у них підвищений ризик патологій щитовидної залози, артриту, алергії. Корисно. Високобілкова дієта з низьким вмістом вуглеводів. Їж м'ясо, рибу, фрукти, бобові, крупи.З фізичної навантаження особливо корисні аеробіка і бігова доріжка. Шкідливо. Всі види капусти (пригнічує щитовидну залозу), гірчиця, баклажани, картопля, молоко і більша частина продуктів з нього, а також маринади і кислі фрукти. Краще їх уникати, щоб не провокувати проблеми ШКТ. Характер сильний, бойової і ризиковий. Первогруппники – природжені лідери, рішучі і впевнені в собі. При цьому вони неврівноважені і збудливі. Часом бувають метушливі, ревниві, надто амбітні і самовпевнені. Хворобливо переносять будь-яку, навіть саму справедливу критику, не люблять, коли їх слова піддають сумніву. В більшості своїй ревниві.

Depositphotos Друга група крові Здоров'я. Протягом усього життя схильні до застуд. Підвищений ризик анемії, діабету, ожиріння, хвороб серця і дисбактеріозу. Корисно. Низькокалорійне харчування з упором на продукти рослинного походження. Їж рибу, сою, горіхи, бобові, крупи, картоплю та інші овочі, які ростуть у твоєму регіоні. Зі спорту зверни увагу на йогу і плавання. Шкідливо. Червоне м'ясо, вироби з пшениці і цільного молока (погано засвоюються), вершкове масло, сири, помідори, баклажани, апельсини, яблучний оцет, кетчуп. Характер гармонійний, спокійний, терплячий, доброзичливий, чутливий, безконфліктний. Важко переносять зрада. По життю легко адаптуються до змін, дуже товариські. Таким краще працюється в команді. Іноді не в міру упираються, не вміють розслаблятися, не люблять спорт. Відрізняються сором'язливістю. Романтики в душі, люблячі і віддані.

Thinkstock/photobank.ua Третя група крові Здоров'я. У цієї групи найбільш міцне здоров'я з усіх чотирьох. Але при цьому підвищений ризик синдрому хронічної втоми, розсіяного склерозу і діабету. Корисно. Харчування з акцентом на молочні продукти. Крім цього, включи в раціон рибу, червоне м'ясо, зелень, буряк, баклажани. Зі спорту переважні аеробіка, теніс, біг. Шкідливо. Морозиво, сир, гарбузове насіння, ячмінь, авокадо, томатний сік, яловиче серце, гусак і курка (які містяться в ній лектини підривають імунітет). Стеж за споживанням солодкого – краще менше. Характер врівноважений, комунікабельний, винахідливий, незалежний і вільний. Люди цієї групи крові відкриті і оптимістичні. Їх тягне до пригод,а все звичне і буденне навіває нудьгу... Люди цього знака ніколи не пропустять нагоди щось змінити в житті. Дівчата – чудові господині і у шлюбі зберігають вірність чоловікові.

Burda-media Четверта група крові Здоров'я. Підвищена захворюваність ГРВІ, а також ризик серцево—судинних захворювань, анемії, деяких пухлин (наприклад, молочної залози). Корисно. Червоне м'ясо допоможе перемогти схильність до анемії, а свіжа зелень, овочі, соя і морські водорості служать профілактикою раку. Відмінно підходять лижі, ковзани, плавання. Шкідливо. Пшениця, кукурудза і гречана крупа (уповільнює обмін речовин), камбала, палтус, оселедець, краби, креветки, а також вугор і річкові раки. Віддай перевагу простим і корисним продуктам. Характер активний, рівна, але часом нерішучий, консервативний. Люди цієї групи крові завжди готові вислухати і зрозуміти інших. Хоча в собі копатися не люблять. Їх можна назвати одухотвореними натурами і багатогранними особистостями. Протилежну стать полонить їх неординарне мислення. Дуже сексуальні, але при цьому дуже вимогливі у виборі супутника життя.

Аніта Луценко дала фітнес-поради про правильне ранок

Недовірливість — що це і як від неї позбутися



Категория: Мода и Стиль