Радійте: Xiaomi відкрила вихідний код ядра Mi A1


Опубликованно 10.02.2018 00:18

Радійте: Xiaomi відкрила вихідний код ядра Mi A1

Xiaomi довго тягнула з публікацією вихідного коду прошивки смартфона Mi A1, але краще пізно, ніж ніколи. Всі необхідні файли вже доступні в репозиторії на GitHub.

Xiaomi довго тягнула з публікацією вихідного коду прошивки смартфона Mi A1, але краще пізно, ніж ніколи. Всі необхідні файли вже доступні в репозиторії на GitHub. Чому це важливо?

Наявність вихідного коду ядра розв'язує руки розробникам кастомних прошивок. Деякі ентузіасти не чекали Xiaomi і створили тестову збірку LineageOS на базі ядра Redmi Note 4 (характеристики міжнародної версії багато в чому перетинаються з Mi A1). На жаль, із-за проблем з сумісністю смартфоном було неможливо користуватися — не працювали ні камера, ні звук, ні сканер відбитків пальців. Зате тепер процес піде жвавіше.

Затримуючи публікацію вихідного коду ядра Linux, Xiaomi порушувала умови ліцензії GPL 2.0. Користувачам пристроїв компанії до такого не звикати, але для смартфона Android програми One можна було зробити виключення.

Поки на GitHub викладені тільки исходники Android Nougat (все одно оновлення до Android 8.0 Oreo вийшло сирим).

Джерело: Android Police Для тих, хто хоче знати більше: Огляд Xiaomi Mi A1: тепер на "чистому" Android Xiaomi випустила версію смартфона Redmi 5 з 4 ГБ ОЗУ і цінником $170 Стали відомі характеристики і ціна Xiaomi Redmi Note 5 Наступна версія оболонки від Xiaomi отримала назву MIUI 10



Категория: Hi-Tech