Оптика вирішує все: ескіз Nokia 10 з камерою на 5 об'єктивів


Опубликованно 11.02.2018 00:25

Оптика вирішує все: ескіз Nokia 10 з камерою на 5 об'єктивів

Нещодавно виробник смартфонів Nokia — HMD Global — отримав патент на незвичайну систему камер з п'ятьма об'єктивами. Її планують використовувати в майбутньому флагман Nokia 10, але задня панель смартфона не буде нагадувати барабан револьвера, як припустили деякі користувачі.

Nokia 10 (ліворуч) поруч з майбутньою Nokia 9

Нещодавно виробник смартфонів Nokia — HMD Global — отримав патент на незвичайну систему камер з п'ятьма об'єктивами. Її планують використовувати в майбутньому флагман Nokia 10, але задня панель смартфона не буде нагадувати барабан револьвера, як припустили деякі користувачі. Як це працює?

На основі чуток завсідники китайського співтовариства Nokibar створили реалістичний рендер Nokia 10. Камери смартфона буде тільки дві, але усередині корпусу знаходяться додаткові об'єктиви. Вони можуть обертатися по колу, змінюючи фокусну відстань у верхнього модуля (наприклад, для оптичного наближення картинки або ширококутної зйомки). Не дарма ж HMD вирішила співпрацювати з відомим виробником оптики Zeiss. Камера по центру буде основною. У патенті крім спалаху згадується якийсь інноваційний сенсор (чорний коло праворуч).

В теорії все виглядає набагато цікавіше, ніж системи зі змінною діафрагмою в корейських флагманах Samsung Galaxy S9/S9+.

Очікується, що Nokia отримає 10 витягнутої дисплей із співвідношенням сторін 18:9, потужний процесор Snapdragon 845 і скляний корпус. Про ціни і терміни виходу нічого не відомо.

  Зображення з патенту HMD

Джерело: Nokibar Для тих, хто хоче знати більше: Стали відомі перші подробиці про смартфон Nokia 10 25 лютого в Барселоні Nokia представить нові смартфони Новий рендер Nokia 9: повноекранний красень з подвійним світлодіодним спалахом На ринок США вийде два невідомих смартфона Nokia



Категория: Hi-Tech