Перша реєстрація авто в 2018-му: скільки коштує і як оформити


Опубликованно 13.02.2018 00:18

Перша реєстрація авто в 2018-му: скільки коштує і як оформити

Оскільки в Україні зріс прожитковий мінімум, зросли збори у Пенсійний фонд, а тому подорожчала прив'язана до цих зборів реєстрація ТЗ.

Про це повідомляє NewsOne.ua

Нагадаємо, під час першої реєстрації авто потрібно поставити на облік в одному із сервісних центрів МВС незалежно від того, новий це автомобіль, або старий. процесі першої реєстрації автомобіля потрібно оплатити витрати на бланки і послуги сервісного центру. Крім того, а також “плаваючий збір в Пенсійний фонд, сума якого залежить в першу чергу від прожиткового мінімуму.

Якщо авто ввезли з-за кордону, то доведеться заплатити акцизний збір, ПДВ і ввізне мито, виходячи з оціночної вартості транспортного засобу.

Ця сума додається до вартості автомобіля, і вже від цього числа і залежить розмір збору, що вам буде потрібно сплатити в Пенсійний фонд (якщо точніше, його потрібно буде сплатити на рахунок того районного Пенсійного фонду, де був зареєстрований територіальний сервісний центр за місцем реєстрації юридичної особи).

Якщо ж ТЗ ви купили в автосалоні, значить, воно вже розмитнено, та збір в ПФУ буде розраховуватися виключно від вартості авто.

Перша реєстрація ТЗ: що змінилося в 2018 році

З 1 січня 2018 року в Україні новий розмір прожиткового мінімуму - 1762 грн. (виріс на 62 грвіни порівняно з 2017 роком). Навіть такий незначний ріст веде за собою зміну суми ставки збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, яке слід сплатити при першій реєстрації автомобіля.

Щоб визначити суму збору до ПФУ, весь транспорт поділено на три групи за критерієм вартості. Від того, в якій групі знаходиться автомобіль і залежить розмір ставки: 3%, 4% або 5% від загальної вартості транспортного засобу.

1) Авто вартістю 290 730 гривень або дешевше – потрібно буде сплатити 3% (за умови, що об'єкт оподаткування не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімумів). Раніше гранична сума становила 280 500 грн.

2) Авто від 290 730 до 510 980 гривень -4% (за умови, що вартість ТЗ перевищує 165, але не перевищує 290 прожиткових мінімумів).

3) Авто дорожче 510 980 гривень –доведеться сплатити до ПФУ 5% (за умови, що об'єкт оподаткування дорожче 290 прожиткових мінімумів).

Разом, при першій реєстрації автомобіля потрібно буде сплатити збір в ПФ, вартість державного номера і бланків, а також вартість самої послуги. Щоб все оформити, беріть два документи – паспорт і договір купівлі-продажу на авто.

Якщо транспортний засіб нове і звільнено від сплати пенсійного збору під час першої реєстрації, вам потрібно попередньо звернутися в сервісний центр МВС. Там вам доведеться представити документи, які підтвердять, що машина захищена відповідно до законодавства для людей з інвалідністю. А ось при перереєстрації авто повторно платити пенсійний збір вже не потрібно.



Категория: Авто