Chrome буде блокувати настирливу рекламу


Опубликованно 01.03.2018 10:35

Chrome буде блокувати настирливу рекламу

Google хоче зробити рекламу менш дратівливою для користувачів.

Google має намір боротися з настирливою рекламою, яка дратує користувачів сайтів. Що відомо

Завтра, 15 лютого, Chrome отримає вбудований блокувальник реклами, який буде очищати веб-ресурси від настирливих оголошень. Десктопні версії сайтів позбавлятися автоматичних відео, «липучих» банерів і контекстної реклами.

Мобільний Chrome більш агресивний і буде видаляти спливаючу рекламу, банери, які закривають контент, і автоматичні відео зі звуком. Також зникнуть «липкі» банери в нижній частині екрана і миготлива реклама з анімацією.

Попереджувальний постріл

Перед блокуванням, Google буде посилати повідомлення власникам сайту, що б ті все виправили. Якщо ж попередження проігнорують, то компанія відключить настирливу рекламу через 30 днів. Надалі власник може вирішити це питання і залишити заявку на повторну перевірку ресурсу.

Таким чином Google хочуть зробити рекламу менш дратівливою для користувачів. Якщо ж ви не проти дивитися на спливаючі вікна, то блокувальник можна відключити. Зараз 42% сайтів виправили становище і прибрали настирливі відео і банери.

Джерело: Chromium Blog Для тих, хто хоче знати більше: Chrome OS замінить Android на терені планшетів Новий Google Chrome змусить замовкнути сайти Chrome OS зможе запускати Android-додатки працюють у фоновому режимі



Категория: Hi-Tech