У Женеві представили серійний літаючий автомобіль


Опубликованно 30.04.2018 03:10

У Женеві представили серійний літаючий автомобіль

Голландці представили на Женевському автосалоні перший серійний літаючий автомобіль Liberty. Однієї заправки вистачає на 500 кілометрів.

За основу силової установки PAL-V Liberty взяті два авіаційних двигуна Rotax. В режимі рух по землі віддача мотора становить 100 кінських сил. На розгін до “сотні“ машині потрібно менше дев'яти секунд, максимальна швидкість — 160 кілометрів на годину. На одному баку Liberty може проїжджати до 1315 кілометрів із середньою витратою 7,6 літра на 100 кілометрів.

Активація режиму польоту збільшує потужність силової установки до 200 кінських сил. Машина може літати з максимальною швидкістю 180 кілометрів на годину на висоті до 3,5 тисячі метрів. Для зльоту PAL-V Liberty потрібна розгінна пряма довжиною максимум 330 метрів. Машина може перебувати в повітрі 4,3 години і пролітати 500 кілометрів.

Для оформлення замовлення на PAL-V Liberty необхідно внести депозит у розмірі від 2,5 до 25 тисяч доларів (залежить від версії). У разі оплати $10 або $25 тисяч в суму входить пріоритетна доставка, можливість передачі контракту, а також 10 уроків керування машиною. Раніше повідомлялося, що вартість базової версії аэрокара складе $299 тисяч.

Першою модифікація PAL-V Liberty стане спецверсія Pioneer Edition. Всього компанія планує випустити 90 таких машин. Слідом за нею почнуться продажі більш доступною Sport.

Літаючі автомобілі успішно пройшли випробування

Очікується, що перші поставки аэрокара PAL-V Liberty почнуться в 2019 році, після отримання необхідних сертифікатів.



Категория: Авто