Путін вперше змінив Mercedes на вітчизняний автомобіль


Опубликованно 13.05.2018 12:30

Путін вперше змінив Mercedes на вітчизняний автомобіль

У понеділок, 7 травня, на інавгурацію обраний президент РФ Володимир Путін приїхав новому російському лімузині проекту Кортеж. Про це пишуть російські ЗМІ.

Партизан для Путіна: німці зробили позашляховик для РФ

У Мережі з'явилося відео, як Путін виїхав з Першого корпусу Кремля на чорному представницькому седані, який доставив вступаючого на посаду президента до Великого Кремлівського палацу на церемонію інавгурації.

Володимир Путін поїхав на церемонію інавгурації на «Почеті»: У Росії з'явився свій президентський лімузин pic.twitter.com/TIU01Al4l5— Дмитро Смирнов (@dimsmirnov175) 7 травня 2018 р.

Як розповів ТАСС джерело, близьке до організації заходу, автомобіль пройшов всі необхідні випробування“, що підтверджують безпеку ТЗ “при використанні для пересування першої особи держави“.

Зазначимо, раніше президенти РФ завжди використовували Mercedes-Benz. За інформацією ЗМІ, технічна “начинка“ Кортежу все одно німецька. Примітно також, що Google в пошуковій видачі фото нижче розпізнає як “Maybach 62.

Зверніть увагу на номери лімузина - В776УС77. Стрічка.ру пише, що такі номери раніше стояли на Daewoo Sens і ГАЗ 3110. У 2016-му номерний знак “звільнився“.

Назад Путіна на новому Кортежі не поїхав - він підійшов до автомобіля, і про щось переговорив, а потім пішов пішки:

Путін пішов пішки pic.twitter.com/21bDt1j9UF— Розстрига Доренко (@rasstriga) 7 травня 2018 р.Що таке Кортеж

Автомобілі в рамках проекту Кортеж (простонародне назва, формально - Єдина модульна платформа, ЄМП) розробляють вже кілька років. Програма передбачає створення лінійки моделей на базі єдиної платформи. Єдиним виконавцем розміщеного Мінпромторгом замовлення по став ФГУП НАМИ.

Для перевезення чиновників, у тому числі перших осіб держави в РФ планується випускати авто в кузові седан, лімузин (подовжена версія седана), позашляховик і мінівен. Під яким брендом будуть робити машини, залишається секретом.

Проект не з дешевих - тільки офіційно за чотири роки розробки вже витратили 12,4 мільярда рублів. Окупити цю суму передбачається в тому числі за рахунок комерційних продажів, які за планом повинні початися в 2019 році. За комплектацій і ціною автомобілі проекту Кортеж будуть конкурувати з такими марками як Mercedes Maybach, Bentley і Rolls-Royce.

Міністр промисловості і торгівлі РФ Денис Мантуров після інавгурації заявив, що вже у вересні 2018 року буде відкрито прийом замовлень на моделі Кортежу. Говорячи про те, чи будуть “пересаджувати“ на ці автомобілі держслужбовців, він сказав, що це залежатиме від бюджетів відповідних органів влади.

Раніше з'явилися фото інтер'єру “путінського“ лімузина.



Категория: Авто