Dodge Viper не кане в лету


Опубликованно 29.05.2018 02:25

Dodge Viper не кане в лету

Нагадаємо, що фінальний Dodge Viper зійшов з конвеєра 17 серпня минулого року. Спершу її хотіли залишити в музеї, але потім продали на аукціоні. Причиною згортання виробництва легендарного суперкара стали нові правила безпеки, яким модель не задовольняла, адже шторки безпеки просто нікуди було вставити технологічно.

І ось — блага вість, корпорація Chrysler вирішила відродити славне ім'я. Щоправда, майбутній автомобіль буде концептом, а в серію нове покоління надійде не раніше 2020 року, а то і 2021 року.

Очікується, що новий Dodge Viper буде побудований на просторовій архітектурі з широким застосуванням алюмінію і вуглепластика. При цьому, суперкар збереже класичні пропорції і спочатку вийде в кузові "родстер". Є й сумні новини — Viper позбудеться V-образного десятицилиндрового двигуна.

Замість V10 з'явиться атмосферна «вісімка», потужність якої становитиме 557 кінських сил. Також під капотом може виявитися двигун Hellcat V8 другого покоління потужністю близько 710 кінських сил. Примітно, що в якості коробки передач розглядається тільки «механіка».

Очікується, що ціна відродженого суперкара буде починатися від 90 тисяч доларів.

Нагадаємо, як з'явилися чутки про те, що Dodge Viper знімуть з виробництва.



Категория: Авто