Водії-старовіри бояться безпілотників


Опубликованно 02.06.2018 00:40

Водії-старовіри бояться безпілотників

Згідно з дослідженням, пише CNBC, близько 73 відсотків опитаних автовласників, зізналися, що побоюються пересідати на безпілотні автомобілі. У порівнянні з жовтнем минулого року боягузов було на десять відсотків менше.

Цікаво, що більше половини так званих “миллениалов“, яким зараз від 20 до 37 років, не горять бажанням проміняти свій звичайний автомобіль на повністю автономний. За обліковий період скептиків збільшилася з 49 до 64 відсотків.

У чому причина? Експерти AAA Foundation for Traffic Safety однією з основних причин зниження популярності безпілотників називають широке висвітлення в ЗМІ пов'язаних з ними інцидентів. Одними з найгучніших стали неодноразові аварії з електромобілями Tesla, в тому числі зі смертельними наслідками. Відзначився в сумному списку і Volvo XC90, на якому автопілот тестувала компанія ?ber. З іншого боку, це поодинокі епізоди, тоді як люди постійно створюють аварійні ситуації. Просто, як відзначають фахівці ААА, до нових технологій завжди прикута підвищена увага.

Нагадаємо, що найбільш резонансним став інцидент з автопилотируемой машиною у місті Темпе, штат Арізона. Тоді експериментальний автомобіль фірми ?ber не “побачив“ переходила дорогу в недозволеному місці) жінку. Постраждала померла в госпіталі.



Категория: Авто