Nissan представив у Києві фірмовий стиль боліда для чемпіонату Формули ЕПресс-реліз


Опубликованно 06.06.2018 00:31

Nissan представив у Києві фірмовий стиль боліда для чемпіонату Формули ЕПресс-реліз

Готуючись дебютувати на Чемпіонаті ABB FIA Формули Е для електромобілів Nissan зробив наступний крок, показавши фірмовий стиль свого боліда в Києві під час фіналу Ліги Чемпіонів, який пройшов 26 травня 2018 року.

В минулому році на Автосалоні в Токіо Nissan – провідний світовий виробник електромобілів – оголосив про свій намір брати участь у п'ятому сезоні Чемпіонату Формули Е, який почнеться в грудні 2018 року.

Під час заходу для ЗМІ перед фіналом Ліги Чемпіонів Nissan представив колірну схему електромобіля, який виступить у п'ятому сезоні Формули Е. Він відрізняється приголомшливою аеродинамікою, а також абсолютно нової акумуляторної батареєю і силовою установкою.

Фірмовий стиль електромобіля Nissan в Формулі Е розроблений фахівцями Глобального центру дизайну Nissan, розташованого в Японії.

“На перший погляд, автомобіль для п'ятого сезону Формули Е здався нашій команді дизайнерів схожим на птаха, що летить з надзвуковою швидкістю завдяки електричному силового агрегату, – розповів Альфонсо Альбайса (Alfonso Albaisa), старший віце-президент по глобальному дизайну Nissan Motor Co., Ltd. – Само собою, ця первісна реакція повела нас по шляху пошуку форми, вільної від опору повітря і сили тяжіння. Гоночні боліди Формули Е практично безшумні і відрізняються «вибуховий» швидкістю, тому при створенні фірмового стилю ми, природно, звернулися до Доплером.. Поєднання звукового імпульсу з ефектом Доплера і вивільняється потужності звукового удару надихнуло нас на рішення, що дозволяє відсвяткувати вступ у світ “електричних“ гонок!“

Нові технології забезпечують підвищену потужність і збільшений пробіг без підзарядки, а також усуває необхідність у зміні автомобіля в середині гонки, яка використовувалася в перших чотирьох сезонах Чемпіонату.

“Nissan пишається своєю роллю новатора у сфері електромобілів, призначених для звичайних доріг. Це підтверджує Nissan Leaf: сумарний пробіг їздять по всьому світу екземплярів цієї моделі перевищив 4 млрд. км*. Тепер ми хочемо привнести наш досвід розробки електромобілів у світ автоспорту“, – заявив Хосе Муньос (Jose Munoz), головний виконавчий директор Nissan Motor Co., Ltd.

“Ми дуже раді показати фірмовий стиль, з яким болід Nissan дебютує в Чемпіонаті. Nissan зможе використовувати цей чемпіонат як основну платформу при розробці технологій для електромобілів; крім того, чемпіонат дозволить Nissan брати участь в гонках у великих містах по всьому світу. Таким чином, автомобіль для Формули Е дає нам прекрасну можливість продемонструвати нашу стратегію Intelligent Mobility“.

Стратегія Intelligent mobility визначає погляди Nissan на те, що служить джерелом енергії для автомобілів, як вони рухаються і як інтегруються в життя суспільства.

Nissan працює спільно зі своїм партнером по Альянсу, компанією Renault, щоб використовувати вже наявні знання і напрацювання. Такий підхід відповідає орієнтації членів Альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi на співпрацю і максимальну синергію, що підвищує конкурентоспроможність. Додаткова інформація, в тому числі, про конструкції і пілотах, буде оголошена пізніше.

“У Nissan є, що показати, завдяки нашому досвіду створення електромобілів для звичайних доріг, і є, що привнести на гоночний трек, – вважає Майкл Каркамо (Michael Carcamo), директор з глобального відділення мотоспорту Nissan NISMO). – Рівень конкуренції на Чемпіонаті Формули Е зростає, і ми з нетерпінням очікуємо унікальних інженерних завдань, які він поставить перед нами. В цьому році ми вступаємо в Чемпіонат на рівних з будь-яким іншим виробником, пропонуючи для п'ятого сезону новий автомобіль нашого бренду, акумуляторну батарею і силову установку».

Як очікується, п'ятий сезон Чемпіонату ABB FIA Формули Е відвідає великі міста, що мають міжнародне значення, в тому числі, Гонконг, Берлін, Цюріх, Рим і Нью-Йорк. Планується, що новий автомобіль, що дебютував у п'ятому сезоні, буде брати участь в гонках Формули Е і в наступних трьох сезонах.

Додаткова інформація про пілотів Nissan, інших технічних і маркетингових партнерів компанії (стосовно до дебюту у Формулі Е) буде оголошено наприкінці цього року.

* У сумі, на підставі оцінок Глобального центру даних Nissan (GDC). Загальний пробіг електромобілів Nissan Leaf по всьому світу оцінюються приблизно, на підставі даних про Nissan Leaf, зареєстрованих з системою NissanConnect (такі автомобілі становлять приблизно 50 % від загального обсягу продажів Leaf).



Категория: Авто