Створено ексклюзивний суперкар Ferrari SP38


Опубликованно 07.06.2018 00:00

Створено ексклюзивний суперкар Ferrari SP38

Індекс SP у назві Ferrari SP38 означає Special Projects, тобто, модель розробили у спецпідрозділі компанії, що спеціалізується на роботі з особливо вибагливими ( і багатими) клієнтами. Фактично, замовити унікальну модель Ferrari може кожен, були б гроші, для цього у компанії і створена програма Programma One-Off.

Передача Ferrari SP38 пройшла на заводському трасі Фьорано в урочистій обстановці. Ім'я замовника тримають у секреті, можна лише сказати, що у нього гарний смак. На основі сучасної ferrari 488 GTB він побажав автомобіль в стилі легендарного суперкара Ferrari F40. За зовнішність відповідає фірмовий Centro Stile Ferrari, дизайнери якого намагаються врахувати всі побажання замовника. Схоже вийшло чи ні — судити йому.Одне можна сказати: в оригінальності купе з вузькими фарами, масивної поясною лінією, кожухом двигуна з трьома вентиляційними прорізами і замаскованої задній світлотехнікою, не відмовиш. Мабуть клієнтові все сподобалося, адже таке замовлення оцінюється не менш ніж в мільйон євро.

Технічні дані не ховаються: під капотом у Ferrari SP38 бітурбомотор V8 з двома интеркулерами, швидше за все, форсований з 670 до 720 к. с., як у трекової моделі 488 Pista. Більш детальна інформація буде опублікована 26 травня, коли машину вперше представлять публіці на черговому конкурсі елегантності Вілла Д'есте в італійському містечку Черноббио.

Нагадаємо, що найдорожчим і унікальним екземпляром фірми можна вважати ювілейний родстер Ferrari J50, випущений до 50-річчя виходу марки на Японський ринок. Його вартість оцінили в 2,7 млн доларів!



Категория: Авто