Конфіскація і штраф 17 тисяч: Як покарають недобросовісних маршрутників


Опубликованно 31.07.2018 01:00

Конфіскація і штраф 17 тисяч: Як покарають недобросовісних маршрутників

Днями українців шокували два ДТП, в яких загинуло 15 осіб. З-за трагедії в уряді вже запропонували посилити контроль на дорогах і додивитися всіх перевізників країни.

Про це повідомляє Сьогодні.

Після трагічних подій МВС вирішило особливу увагу приділити перевірок пасажирських перевезень. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що стартувала “тотальна перевірка“ перевізників:

“Якщо відсутня ліцензія - конфіскація транспортного засобу! Є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський перевізник позбавляється ліцензії та сплачує 17 тис. грн штрафу“.

Він додав, що з 1 серпня планується запустити електронний кабінет перевізника (там буде зібрана вся інформація про нього), а вже до 2019-го автобуси будуть відслідковувати за допомогою GPS і запустять електронний квиток. Нарешті, за словами Омеляна, старі та непридатні для перевезення пасажирів автобуси будуть вилучати, а переобладнані з вантажних на пасажирські - відправляти на металобрухт.

Вчора “Укртрансбезопасность“ вже відзвітувала, що за два дні вдалося перевірити 1230 транспортних засобів та виявити 326 порушень. З них 71 стосується порушення режиму роботи водіїв, а 158 - відсутність необхідних дозвільних документів. Разом з тим в Нацполиции відзвітували: кількість аварій, винними в яких опинилися водії автобусів, нехай і повільно, але зростає. Якщо за шість місяців минулого року таких ДТП було зафіксовано 64, то за шість місяців цього - 68. А ось кількість загиблих збільшилася на 75%! За першу половину 2017-го загинуло всього 12 чоловік, а той же період 2018 року забрав життя 21 людини.

Копи: алководители й тисячі зламаних автобусів

Заступник міністра МВС Сергій Яровий заявив, що в ході перевірок компаній-перевізників виявлено близько трьох тисяч несправних автобусів, що перевозять пасажирів. При цьому, за його словами, було зафіксовано більше 26 тис. порушень правил дорожнього руху, правил перевезення пасажирів. Він також додав, що з 17 квітня вдалося проінспектувати 185 тис. автобусів, з яких 7625 використовуються для перевезення людей.

Яровий додав, що чиновники з “Укртрансбезопасности“, які видають компаніям-перевізникам ліцензії, повинні нести кримінальну відповідальність за свою бездіяльність у ситуації, коли тисячі автобусів виявляються несправними. Він також підкреслив, що в комісії по наданню дозволів на перевезення пасажирів обов'язково повинні входити поліцейські.

Раніше повідомлялося про те, що в Києві у маршрутки на ходу відвалилися колеса.



Категория: Авто