У Києві вандали підпалюють авто: як вберегтися


Опубликованно 09.08.2018 00:10

У Києві вандали підпалюють авто: як вберегтися

У Києві почастішали випадки підпалів транспортних засобів. Як вберегти свій автомобіль від вандалів далі.

Про це повідомляє UBR.ua.

“З 219 випадків за перше півріччя, умисні підпали підтвердилися в 170-ти. Якщо брати саме легкові автомобілі, то з 68 пожеж 60 – це підпали“, - зазначила речник ГУ ДСНС в Києві Світлана Водолага.

Чому підпалюють авто?

Прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик розповів, горять автомобілі найчастіше у дворах спальних районів міста, ночами. При цьому влаштовують підпали не завжди з міркувань помсти, бізнес-розбіжностей та ін. Іноді піроманію страждають і відверто нездорові люди, які разом з автомобілем часом намагаються підпалити і себе.

Не зайвим буде, кажуть в ГУ ДСНС, перевірити термін придатності автомобільного вогнегасника – час від часу його потрібно перезаправляти, інакше підвищується ризик, що він не спрацює. Працює вогнегасник допоможе знизити збитки у разі займання.

Як вберегти свій автомобіль?

У поліції рекомендують залишати своїх “залізних коней“ на охоронюваних стоянках чи гаражах – це не панацея, але ризик виявити вранці замість свого автомобіля купку обвугленого заліза знизиться. Перевагу краще віддати тим парковках, де є відеоспостереження. Це допоможе у випадку чого, швидше визначити палія.

А ось із затриманням зловмисників все набагато складніше. Київські слідчі і без того зараз дуже завантажені. Довше стала тривати і експертиза. Тому, замість відведених КПК України двох місяців, на розгляд справи може піти набагато більше часу.

Раніше повідомлялося про те, що американець спалив бензоколонку, намагаючись вбити павука.



Категория: Авто