Яким паливом заправляють авто українські автомобілісти


Опубликованно 24.08.2018 00:50

Яким паливом заправляють авто українські автомобілісти

У липні 2018 року (порівняно з липнем 2017-го), продажу автомобілів з ГБО впали більше, ніж на 12%. А продажі авто на дизельному паливі – майже на 2,5%. З газом все більш або менш ясно: він подорожчав, а якість погіршилася. А ось з дизельним автомобілям питання. Їх кількість останнім часом стабільно і неухильно зростало в Україні, і навіть перевищила частку дизелів в європейських країнах.

Крім того, в цьому році на український ринок імпортували великі партії “дизельгейтных“ Volkswagen і Audi. А сумарні обсяги продажів дизельних автомобілів по країні скоротилися. Точно також, як це зараз відбувається в Європі. Але там причина ясна. А у нас? Невже турбота про екологію? Або зростання цін на дизельне паливо, який (з урахуванням того, що дизельні автомобілі дорожче) робить експлуатацію дизеля не такий рентабельною, як ще пару років тому?

Немає – все набагато простіше: закінчилися “дизельгейтные“ автомобілі. Причому, якщо говорити про Volkswagen Golf, - закінчилися зі скандалом, який поки так і не прийшов до логічного вирішення. І за який поки нікого не покарали. Якщо узагальнити весь ринок нових авто, то на сьогоднішній день автомобілів з бензиновими моторами в Україні продається трохи більше 50%, дизелів – 40%, з ГБО – майже 6%, гібридів – трохи більше 2%, електрокарів – близько 0,5%.

Раніше повідомлялося про те, як виглядає найбільший у світі таксі.



Категория: Авто