Депутати усунули лазівку, по якій злодії авто уникали покарань


Опубликованно 02.11.2018 00:08

Депутати усунули лазівку, по якій злодії авто уникали покарань

Верховна рада прийняла в першому читанні проект закону № 8184, за яким покарання для крадіїв автомобілів буде посилено. Про це повідомляє Bigmir)net. Ідея закону полягає в тому, щоб усунути лазівку, за якою автозлодії уникали жорсткого покарання.

Раніше ступінь покарання залежала від того, наскільки великі збитки поніс внаслідок правопорушення потерпілий. У підсумку, якщо злодій поверне вкрадене, слідчі були змушені пом'якшувати кваліфікацію справи з 2-ї або 3-ї частини статті 289 Кримінального кодексу на більш м'яку 1-ю.

Це означає, що слідчі не могли проводити негласні слідчі (розшукові) дії, використовувати ці дії, як докази у суді, тримати підозрюваних під вартою і домагатися реальних термінів покарання.

За новим законопроектом, акцент в КК змінений з “суми збитку“ на “вартість вкраденого“. Іншими словами, навіть якщо злодій поверне вкрадене, важливим буде залишатися саме те, що він вкрав.

Також в законі прописано посилення відповідальності за використання при порушенні “кодграббера“ - пристрій, який зламує сигналізацію.

Раніше повідомлялося, що пенсіонер-хуліган пошкодив близько 40 автомобілів - Нацполиция.



Категория: Авто