Заборонені ліки: не можна приймати за кермом


Опубликованно 05.11.2018 00:30

Заборонені ліки: не можна приймати за кермом

Список заборонених для водіїв засобів дуже великий. Головне правило - уважно читайте інструкцію до застосування перед прийомом ліків. І не забувати проявляти обережність - деякі препарати можуть виявитися досить підступними, і їх дія настає через досить тривалий час.

1. Психотропні препарати

Психотропні препарати несуть найбільшу небезпеку. В першу чергу - снодійні, наприклад імован, ивадал, донормил, фенобарбітал.

Знімають тривогу і страх транквілізатори можуть також привести до зниження уваги і уповільнення реакції, хоч і викликають меншу сонливість. З їх вживанням потрібно бути дуже обережними. Протипоказані препарати з алпрозоламом, бромазепамом, хлордиазепамом, діазепамом, медазепамом, оксазепамом.

Фітопрепарати з листям валеріани, собачої кропиви, півонії, пасифлора, шоломниці, меліса, м'яти, кава-кав також призводять до уповільнення реакцію в середньому на 12 годин.

Деякі антидеприсанты теж у зоні ризику (зокрема амітриптилін і іміпрамін).

2. Очні краплі

Краплі з атропіном призводять до сильного розширення зіниць, за рахунок чого підвищується чутливість до світла і зір тимчасово погіршується.

3. Препарати від алергії

Небезпечні деякі ліки від алергії, містять димедрол, супрастин, тавегіл, піпольфен - вони мають снодійний ефект і викликають втому.

4. Засоби від діареї

Засоби, які містять лоперамід. Речовина уповільнює роботу нервової системи.

5. Засоби від застуди

Комплексні засоби від застуди можуть містити симпатомиметиків фенілефрин, що знижує гостроту зору (такі ліки, як терафлю, ринза, колдакт, колдрекс, колдекс, ринзасип, аджиколд, максиколд, ринопронт, лемсип). Засоби від кашлю з кодеїном також заборонені - знижується увага і підвищується втома.

Раніше повідомлялося, скільки платять мажори, щоб “відмазатися“ від смертельних ДТП.



Категория: Авто