Лазівка для махінацій в Trucam: Нацполиции заступилися за радари


Опубликованно 17.11.2018 00:08

Лазівка для махінацій в Trucam: Нацполиции заступилися за радари

У Нацполиции відреагували на інформацію, що з'явилася в ЗМІ інформацію про можливості маніпулювати показаннями радари Trucam. Пояснення з'явилося на сторінці в Facebook заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Белошицкого.

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що для точного вимірювання швидкості радарами Trucam поліцейським потрібно вказувати в налаштуваннях відстань до дороги. Але ввівши неправильне відстань можна маніпулювати результатами вимірів і “накрутити“ високу швидкість законослухняним водіям.

Білошицький підтвердив, що раніше така проблема була, але її виправили завдяки оновленому ПО - тепер радар самостійно визначає відстань до дороги, поліцейські ніяк не впливають на параметри, а значить в точності вимірювань сумніватися не потрібно.

Втім, деяких користувачів Facebook таке пояснення не задовольнило - залишається незрозумілим, як радар без установки додаткових датчиків може самостійно визначати відстань до дороги.

Також залишається незрозуміло, хто розробник оновленого ЗА і проходило воно випробування.

Крім цього Білошицький прояснив ситуацію щодо сертифікації радарів. У Поліції нагадують, що радари вже проходили сертифікацію в 2012 році (сертифікат від 29.08.2012 № UA-MI/1-2903-2012) і в повторній сертифікації за законом не потребують. Більш того, процедуру сертифікації вже встигли скасувати.

Раніше повідомлялося, що є сертифікація у радари Trucam.



Категория: Авто