Порівняння "евроблях": Opel Vectra B проти Volkswagen Golf IV


Опубликованно 19.11.2018 00:04

Порівняння

Порівняння популярних “евроблях“ Opel Vectra B і Volkswagen Golf IV підготувало Авто24.

Ціна

Обидва автомобіля приблизно однаковою цінової категорії. В хорошому стані і на бляхах автомобілі коштують близько 2000 - 2500 доларів.

Кузов

Однозначний переможець - Golf IV, у якого значна стійкість до корозії. На відміну від Vectra B, який легко іржавіє - багато автомобілів з пробігом цієї моделі буквально в аварійному стані із-за корозії.

Двигун

Більшість Volkswagen Golf IV продаються в Україні дизельні, на 1,9 літра. Дизельні Opel Vectra B пропонуються об'ємом від 1,7 до 2,2 літра. Тема надійності цих двигунів гідна окремої розмови - докладніше про це можна почитати тут і тут. Якщо підсумувати коротким висновком - обидва авто мали і надійні, і примхливі двигуни.

Трансмісія

Якщо порівнювати версії автомобілів з МКПП, Golf IV виявиться більш надійним - Vectra B частіше вимагає ремонту (виникають проблеми з корпусом диференціала). З іншого боку, Volkswagen, Opel з дизельними моторами і механічними коробками оснащені демпферними маховиками, у яких термін експлуатації обмежений в середньому 100 - 150 тисячами кілометрів, після чого їх доведеться міняти.

В АКПП в обох авто часто тече масло, що може призвести до поломки, але якщо стежити і доглядати за коробкою, проблем можна уникнути.

Підвіска

У обох автомобілів підвіска зарекомендувала себе з позитивної сторони, навіть в українських умовах. До того ж, обидва авто не відчувають недоліків в запчастинах.

Електрика

У Vectra проблеми з електрикою з'являються відносно рідше, але і у Golf вони не критичні.

Висновок

В цілому автомобілі приблизно рівні, за деякими показниками Volkswagen Golf IV краще, але, якщо вийде знайти Vectra з кузовом без іржі, автомобіль може послужити хорошим капіталовкладенням.

Раніше публікувався ТОП-10 найдешевших “евроблях“: Переваги, недоліки, ціни.



Категория: Авто