Чокеры, шнурки на шию: витончені прикраси з багатою історією


Опубликованно 29.11.2018 04:30

Чокеры, шнурки на шию: витончені прикраси з багатою історією

Чокер — це унікальне прикраса, яке почало використовуватися у другому столітті до нашої ери. Його головна ознака — це прилягання до шиї і наявність регулювання, що дозволяє точно підібрати розмір.

Про різноманітність чокеров в різні епохи

У кожній епосі і в кожному суспільстві чокеры мали своє, унікальне значення. Так, в давнину ці вироби з медальйонами зустрічалися на шиях у рабів — таким способом господарі позначали тих працівників, які належать саме їм. З часом сенс виробів повністю трансформувався. В епоху Відродження прикраси носили знатні дами — для виготовлення чокеров часто використовували перли, дорогоцінні камені.

Класичний чокер з чорної замші увійшов в моду в сімнадцятому столітті — ще його називають бархоткой або бархаткою. І досі це одне із самих модних виробів. Тоді ж з'явилися блакитні стрічки, які теж щільно прилягали до шиї і були дуже популярними серед багатих дам. Зараз їх вже не носять, але ці деталі можна побачити на картинах художників тих років.

У наш час така прикраса взяли і інтерпретували під себе різні субкультури. Наприклад, в готичному напрямі можна зустріти шкіряні чокеры-нашийники з заклепками і іншими грубими елементами.

Сучасний чокер: види та особливості

Зараз ці вироби дуже популярні. Якщо ви хочете купити чокер в Україні, це можна зробити тут: gold.ua/cat/chokery-shnurki-na-sheyu. Але перед покупкою потрібно розібратися в основних характеристиках виробів, їх види.

У ювелірних шнурків особливості наступні: М'який матеріал, який не викликає дискомфорту. Це натуральна шкіра, замша, оксамит, шовк, каучук. Чорний колір для класичних рішень. Купуючи чорне виріб, помилитися складно. Але для тих, хто любить яскраві образи, продаються і чокеры інших кольорів: червоні, сині, коричневі і багато інших. Регульовані застібки з дорогоцінних металів — частіше це срібло, золото або позолочене срібло.

Шнурки на шию з прикрасами

Сам ювелірний шнурок на шию — це вже повноцінна деталь образу, його необов'язково щось доповнювати. Але якщо хочеться додати яскравості, можна використовувати моделі з металевими намистинами, фігурками, підвісками. Дівчатам і жінкам, у яких коротка шия, навіть рекомендуються витягнуті підвіски, візуально подовжують лінії.

Дуже красиво виглядають і звичайні шнурки без прикрас, але з фантазійними, хитромудрими застібками. В інтернет-магазинах представлений великий вибір подібних рішень.

З чим можна носити чокер

Все залежить від стилю виробу. Найпростіші ювелірні чорні шнурки можна поєднувати з абсолютно різною одягом: вечірнім або коктейльним сукнею, майкою і джинсами, звичайними повсякденними речами. Але пам'ятайте: подібний елемент в образі зобов'язує: він вимагає поєднання з якісними тканинами. Оскільки чокер акцентує увагу на шиї та обличчі, не завадить і легкий небудь яскравий макіяж. Якщо ви надягаєте такий виріб, використовуйте якомога менше інших прикрас — одного невеликого кільця з золота або срібла (під колір застібки чокера) і сережок-цвяшків буде достатньо.

Як правильно відрегулювати розмір шнурка

Виріб повинен прилягати, але не доставляти дискомфорту. Застебнувши шнурок на шиї, покрутіть головою, закиньте її назад. Матеріал не повинен упиватися в шкіру і сильно її пережимати. Якщо чокер тонкий і виконаний у вигляді скручених ниток, краще надягати його менш щільно, ніж широку смужку. У перший день носіння регулярно перевіряйте, як почуває себе шкіра, не залишається від прикраси якихось слідів. Якщо вони є, замок треба трохи послабити.

Де купити ювелірний чокер з якісних матеріалів В Україні великий вибір виробів ви знайдете в інтернет-каталозі Gold.ua. Там можна замовити моделі з шовку, шкіри, каучуку та інших матеріалів — з золотими і срібними застібками, простим або незвичайним дизайном. І все це за доступними цінами. Магазин забезпечує значний вибір, постійно робить знижки і доставляє товари по всій країні.



Категория: Мода и Стиль