ТОП-5 функцій авто, які використовують неправильно


Опубликованно 30.11.2018 00:30

ТОП-5 функцій авто, які використовують неправильно

Багато водіїв, які лише нещодавно стали активними водіями, неправильно користуються деякими функціями авто. Список підготувала Вільна Преса.

1.Сигналізація

Одна з найбільш популярних помилок - зняття авто з сигналізації не в безпосередній близькості від авто, а за 10-20 метрів від нього. Сигнал можуть легко перехопити і використовувати грабіжники, також з протилежного боку біля дверей авто може бути злодій, який швидко забере речі з салону і втече.

2.Ручник

Наступний пункт стосується власників авто на автоматичною КП. У деяких автомобілістів виникає питання, яке призначення у важеля ручного гальма, якщо існує режим “Паркінг“. Відповідь проста - щоб зберегти коробку передач, на яку лягає вся вага авто, якщо припаркуватися без ручника. Порядок дій для правильної паркування - утримувати ногу на гальмі при зупинці, встановити режим “Паркінг“ на парковці, ручник і тільки після цього відпустити гальма.

3. Деактивація подушки безпеки

Щоб відключити подушку безпеки, потрібно натиснути на спеціальний вимикач, який розташований в різних моделях по різному. Зазвичай для цього шукають гострий предмет, але можна поступити простіше - отвір вимикача зроблено за формою ключа запалювання.

І до речі, якщо у вас автомобіль з системою безключевого, ключ у вас все ж є - він ховається в корпусі брелока.

4.Автоблокування дверей

Не всі знають, що якщо затиснути кнопку блокування і розблокування дверей на 2 секунди, буде активовано режим автоблокування під час руху. Функція доступна в більшості сучасних авто.

5.Дзеркало заднього виду

Якщо на вашій машині немає функції автозатемнення дзеркала заднього виду і вас сліплять фари автомобілів, які їдуть позаду - не турбуйтеся. У авто без затемнення, на дзеркалі є маленький важіль, потягнувши за який ви поміняєте кут розташування дзеркала. Потягніть ще раз і дзеркало повернеться у вихідне положення - перенастроювати його вам не доведеться.

Раніше публікувався ТОП-5 “евроблях“, які не варто купувати.



Категория: Авто