Резонансне ДТП з автокраном: Хто буде виплачувати компенсації


Опубликованно 20.12.2018 00:04

Резонансне ДТП з автокраном: Хто буде виплачувати компенсації

У масштабному ДТП на бульварі Лесі Українки в Києві, яке відбулося 23 жовтня, постраждало 19 автомобілів. У багатьох автомобілістів виникло питання - на яку компенсацію можуть розраховувати потерпілі. Відповідь на ці питання підготувала юридична компанія “Страховий юрист“ на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляють юристи, страхова винуватця за “автоцивілкою“ не відшкодує всі збитки - за статті 9-ї Закону про “автоцивілку“, якщо загальний шкоди за одним страховим випадком перевищує п'ятикратну страхову суму (500 000 гривень), компенсації постраждалим розподіляються пропорційно. Зазначеної суми на всю суму збитку однозначно не вистачить.

Різницю між отриманою компенсацією від страховика і реальним збитком повинен виплачувати роботодавець водія крана (стаття 1172 ЦК України).

Щодо компенсації за тілесні ушкодження логіка залишається такою ж, але п'ятиразова страхова сума вище - 1 млн гривень, тому найімовірніше на лікування грошей вистачить всім потерпілим.

“Якщо потерпілі все зроблять правильно - компенсації отримають. Так, це буде довго, але результат буде“, - підсумували юристи.

Раніше повідомлялося, що кран без гальм розкидав 17 машин.



Категория: Авто