Чого домагалися депутати, пропонуючи податок на всі авто старше 5 років


Опубликованно 18.01.2019 00:18

Чого домагалися депутати, пропонуючи податок на всі авто старше 5 років

Неоднозначні правки до проекту закону №8487 були внесені, щоб зірвати його прийняття. Таку думку висловив експерт Олег Назаренко в своєму коментарі Сегодня.

Законопроект №8487, за яким змінюються правила розмитнення так званих “евроблях“, прийняли в першому читанні ще влітку, але при подальшому розгляді в нього було внесено понад 150 поправок.

Одна з поправок - гучне пропозиція оподатковувати всі автомобілі старше 5 років. Також депутати намагаються зробити умови розмитнення більш жорсткими, порівняно з умовами, прийняті в першому читанні, позбавивши прийняття законопроекту будь-якого сенсу.

На думку експерта, серед внесених поправок немає жодної адекватної - пропонують їх тільки для того, щоб довести закон до абсурду і виключити можливість його прийняття.

Назаренко вважає, що дорога розмитнення вигідна багатьом корупційним чиновникам, які заробляють цілі статки на ввезення автомобілів в обхід закону. Якщо закон №8487 візьмуть і розмитнення стане доступною, українці почнуть розмитнювати авто легально, і корупціонери позбудуться грошового потоку.

Раніше повідомлялося, що Литва допоможе українському уряду боротися з “евробляхами“.



Категория: Авто