Зростання продуктивності праці 'залишатися млявим'


Опубликованно 12.11.2017 05:39

Зростання продуктивності праці 'залишатися млявим'

Thinkstock

Економічної продуктивності у Великобританії буде бачити тільки слабкі темпи зростання в найближчі п'ять років, за видами економічної барбоса уряду, Управління по бюджетній відповідальності Великобританії (obr).

Огляд його власне минуле прогнозування говорить, що продуктивність праці зросла лише на 0,2% в рік за останні п'ять років, набагато менше, ніж очікувалося.

Ця тенденція буде поліпшуватися тільки злегка, обр. говорить.

Це може підірвати державні Фінанси, служба безпеки попереджає.

В обр стверджувати, що зберігається низька продуктивність праці буде перешкоджати здатність економіки Великобританії з метою підвищити податкові надходження для канцлера, хоча він буде не єдиним фактором у грі.

"При інших рівних умовах зниження потенційних темпів зростання продуктивності праці буде слабшати в середньостроковій перспективі для державних фінансів, в той час як більш низький стійкий рівень безробіття і більше годин працював би зміцнити його", обр сказав.

Канцлер, Філіп Хаммонд, представить свій наступний бюджет на 22 листопада.Продуктивність Великобританія бачить далі падатиВеликобританія втрачаємо потенціал нижнього 20%

Профспілкової організації в профспілці звинуватив уряд для цього "навмисного ушкодження" поганий продуктивності.

"Років зниження, низький рівень державних інвестицій і підвищення безпеки праці призвели до великої кількості жертв", - заявив генеральний секретар конгресу профспілок Френсіс о'грейді.

Прес-секретар Міністерства фінансів відхилило цей аналіз, і заявив, що економіка Великобританії сильно зросла в останні роки.

"Продуктивність є давньою проблемою для економіки Великобританії, тому ми робимо ставку на підвищення ефективності для підвищення рівня життя і побудувати економіку, яка працює для всіх", - сказав він. Зомбі фірм

В обр звинуватив низька інвестиційна активність фірм, а також вплив низьких процентних ставок, слабкого зростання продуктивності за останні кілька років.

Процентна політика, сказав він, оживив деякі слабкі підприємства, які в більш спокійні часи прийшов би кінець.

Цю думку підтримав колишній секретар кабінету, Лорд о'доннелл.

Виступаючи на BBC, він заявив, що введення низьких процентних ставок після фінансової кризи 2008 року "означало дуже погане компаній, які б збанкрутувала з дуже низькою продуктивністю були залишити в живих - зомбі компаній".

"Наше відновлення було досить зайнятість-сильна.

"На жаль, це була продуктивність світла, тому ті люди, які працюють не стільки виробництва, тому в цілому пиріг не зростає так швидко, як нам би хотілося", - додав він.

Підлогу Холлингсворт, в Capital Economics, сказав майбутнім прогнозами бюджет обр буде розчаровувати канцлер.

"В обр тепер думає, що фактори, які пригнічують продуктивності є більш стійкими і, як наслідок, що є набагато менше можливостей для зростання продуктивності протягом найближчих років, ніж передбачалося раніше", - сказав він.

"Це буде мати значний вплив на державні Фінанси і, ймовірно, обмежує ступінь, в якій канцлер може полегшити фінансові труднощі протягом найближчих років, якщо він все ще хоче зустрітися з його фіскальний мандат".



Категория: Финансы