Суцільна користь! П'ять незвичайних властивостей червоної капусти


Опубликованно 07.02.2018 00:13

Суцільна користь! П'ять незвичайних властивостей червоної капусти

Яскравий колір і пікантний смак ? не всі її переваги. У чому ж секрет цієї красуні?

Shutterstock

Читай також: Грона червоні. Три корисні властивості калини Особливу речовину

Гарний червоно-фіолетовий колір капусти обумовлений високим вмістом антоціанів — речовин, відомих вираженими антиоксидантними властивостями. На думку вчених, антоціани зміцнюють в нашому організмі капіляри і надають їм еластичність. Тому ті, хто включає в свій раціон продукти з цією речовиною, попереджають розвиток хвороб серця і судин. Антоціани, що не менш важливо, також стабілізують стан колагену і тканин шкіри в цілому, тому що містять їх плоди можна вважати одним з джерел молодості. Більше вітамінів

Fotolia

А якщо говорити про переваги червонокачанної капусти перед білокачанної, то слід відзначити більший вміст у ній вітаміну С (у 2 рази) та А (у 10 разів!). Крім того, в цій капусті містяться фітонциди, що пригнічують зростання патологічних мікроорганізмів, що особливо актуально взимку, в період авітамінозу. Мінус кілограми

Всі вітаміни, в тому числі відомий своєю нестійкістю до світла вітамін С, в червоній капусті зберігається довше.

На 90% червонокачанна капуста складається з води, вона насичує організм корисними мікроелементами і є прекрасним помічником у боротьбі із зайвою вагою. Знижує рівень цукру в крові

Фахівці впевнені: регулярне вживання червонокачанної капусти сприятливо впливає на роботу щитовидної залози і покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Медики також рекомендують включати червону капусту в свій раціон людям з цукровим діабетом. Вона допомагає нормалізувати рівень цукру в крові. Запобігає хвороби

Крім вирівнювання рівня цукру, вживання капусти допомагає запобігти виникнення раку грудей та інших онкологічних захворювань.

Салат з капустою і кукурудзою

Shutterstock

Знадобиться: 400 г червонокачанної капусти, 1 ріпчаста цибулина, 1 чайн. ложка оцту, 1 банку консервованої кукурудзи, 1 відварна морква, 2-3 яйця, зелень для прикраси.

Для соусу: 20 мл оливкової або соняшникової олії, сік 1/2 лимона, 2 стіл. ложки гірчиці, сіль і перець за смаком

Приготування: Тонко шаткуємо червонокачанну капусту, додаємо сіль і залишаємо на 15-30 хв для виділення соку. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і збризкуємо оцтом, щоб пішла гіркота. Моркву нарізаємо невеликими кубиками. Яйця варимо і дрібно кришимо. Для соусу з'єднуємо масло, сік лимона і гірчицю. Капусту, цибулю, моркву, яйця перемішуємо в салатниці, змішуємо з соусом і перед подачею на стіл додаємо кукурудзу.

ЧИТАЙ ЩЕ:

ТОП-5 незвичайних властивостей манго

Незвично. Сандал з манго, імбиром і кокосом



Категория: Мода и Стиль