Худнемо на гарбузі!
Опубликованно 15.02.2018 07:35
Кулінарний календар. Лютий. Саме час звернути увагу на гарбуз. І навіть тим, хто не розуміє цей овоч, теж варто до нього придивитися уважніше.
Shutterstock/Fotodom.ua
Супи для схуднення до весни
По-перше, скоро весна, тема «привести себе в форму» стає все більш актуальною, і тут гарбуз – наш вірний помічник. Помаранчевий колір овоча – це карнітин, так званий вітамін Т, який відповідає за обмін речовин, а конкретно, за спалювання жирів. Гарбуз містить всього лише 23 ккал на 100 г – тому вона відноситься до продуктів з негативною калорійністю. На її перетравлення організм витрачає більше енергії, ніж отримує з нього. Взагалі, гарбуз – суперовощ, тому що володіє ідеальним співвідношенням: і насичує, і сприяє схудненню.
Навіть высокалорийные гарбузове насіння (до 550 кілокалорій на 100 м, в залежності від сорту овоча) відмінно виписуються в дієту. Вони нормалізують ліпідний і вуглеводний обмін, а ще, що дуже важливо, вони компенсують недолік необхідних жирів, рівень споживання яких зазвичай обмежується під час низькокалорійних дієт, і не дають організму перейти в режим енергозбереження, що легко зводить результати всіх дієт до нуля.
Якщо під час дієти ти включаєш в раціон рослинну олію, то достатньо буде 20 г насіння на добу. Якщо масла в меню немає, то 50 г насіння можна їсти сміливо.
По-друге, тому що якщо ти не любиш гарбуз, значить, ти просто не вмієш її готувати: є сотня рецептів, вже точно можна вибрати те, що припаде до смаку. Приміром, якщо гарбуз сприймається тобою суто як овоч, і у вигляді солодкої каші ну ніяк не апетитна, то її можна запекти з запашними травами і часником – це дуже просто, дуже швидко і дуже смачно. А вже як корисно!
А по-третє, гарбуз – це, мабуть, одні з самих бюджетних продуктів.
Як дотримуватися дієти? Головне – максимально знизити вживання вуглеводів, а краще залишити їх тільки в ранкових кашах. Білки ввести в меню у вигляді фрикадельок, шматочків пташиного м'яса в рагу або в супі. І тоді через 2-3 тижні ти побачиш і відчує результат. А тут як раз і весна на носі!
Shutterstock/Fotodom.ua
Як схуднути ласунці? Гарбузове меню
Жорстка дієта — 4 кг за тиждень Сніданок: каша з гарбузом (рис, пшоно, вівсянка). На 200 г м'якоті гарбуза бери 50 г крупи. В результаті у тебе вийде дві порції (друга на вечір). На обід протягом усього тижня потрібно з'їдати 200 г гарбузового пюре. Якщо «дотягнути» до вечері ти не можеш, можна зробити перекус цим же пюре, тільки порцію взяти 100 г, або з'їсти одне яблуко. Вечірня трапеза завершується порцією гарбузової каші, залишилася з ранку. Вранці і ввечері можна випити по чарці нежирного кефіру.Протягом тижня заборонені цукор і будь-які продукти, що його містять, замінники цукру також під забороною. Чай і кава допустимі, але без цукру.
Shutterstock/Fotodom.ua
Жиросжигающие коктейлі для плавного схуднення
М'яка 4-денна дієта
Перший деньСніданок: салат з гарбуза та моркви, заправлені лимонним соком; гарбузова каша, чай без цукру.Обід: гарбузовий суп, шматочок підсушеного чорного хліба, чашка не солодкого чаю.Вечеря: тушкована або запечена гарбуз, або порція гарбузових оладок.
Другий день.Сніданок: гарбузовий салатик з яблуком і натуральним йогуртом, гарбузова каша.Обід: суп з гарбуза або будь-нежирний суп, натуральний компот без цукру.Вечеря: яблука, запечені з чорносливом і нежирним сиром.
Третій день.Сніданок: каша з гарбуза, салат з гарбузом і ананасом.Обід: гарбузовий суп з курячими фрикадельками з білого м'яса, один житній хлібець і чай без цукру.Вечеря: гарбузовий салат з ананасом, заправлений натуральним йогуртом, трохи нежирного сиру.
Четвертий день.Сніданок: гарбузовий салат з морквою і гарбузова каша.Обід: овочевий суп і тушкований болгарський перець (можна запекти в духовці), чашка морсу.Вечеря: гарбузова рагу з морквою, грибами, кабачком, зеленню і цибулею на рослинному маслі.
По закінченні циклу можна знову повернутися до початку, поки ти не досягнеш комфортного ваги. Якщо тобі здається, що гарбуза в меню все-таки занадто багато, то просто готуй собі частіше страви з цим овочем: вони однозначно корисні. І нехай ти не схуднеш, але виглядати і відчувати себе будеш на 100%!
Shutterstock/Fotodom.ua
Що можна їсти перед сном? Гарбуз з медом
Інгредієнти: 0,5 кг гарбуза, 1 ст. л. меду, 1 зубчик часнику, 30 г вершкового масла, 1 гілочка розмарину, сіль за смаком
Приготування Гарбуз помий, почисть і наріж великими шматочками. Розтопити на сковороді вершкове масло і обсмажити на ньому гарбуз, додавши розмарин і пропущений через прес часник. Через 7 хвилин додай мед і продовжуйте смажити, поки мед не карамелізується. Посоли за смаком. Гарбуз з сиром
Інгредієнти: 0,5 кг гарбуза, 100 г твердого сиру, 1 ст. л. рослинної олії, 2 зубчики часнику, 2 ст. л. французької гірчиці, сіль, перець за смаком.
Приготування Очищену гарбуз наріж великими кубиками. Склади в миску, посоли, поперчи, додай французьку гірчицю і подрібнений часник, полів рослинним маслом і перемішати. Виклади гарбуз у форму для запікання, зверху посип тертим сиром і запікати в духовці при 180 0 приблизно півгодини. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо петрушкою.
Shutterstock/Fotodom.ua
6 продуктів, з-за яких ти не худнеш Гарбузові оладки
Інгредієнти: 200 г гарбуза, 3 ст. л. пшеничного борошна, 100 г сметани, 1 ст. л. цукру, 1 яйце, 1/4 ч. л. харчової соди, 5 г ванільного цукру, рослинне масло, сіль за смаком.
Приготування Очищену гарбуз натріть на середній тертці, виклади її в киплячу воду, доведи до кипіння і варіть 3-4 хвилин. Потім відкинь на друшляк. Остиглу гарбузову масу подрібни в блендері, змішай з іншими інгредієнтами і замісити тісто. Добре розігрій сковороду з рослинним маслом. І, викладаючи тісто столовою ложкою, підсмаж оладки. До столу подавайте їх гарячими з медом.
Холестерин: правда і вигадка
Пергамент або фольга – що краще?
Категория: Мода и Стиль